- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166576 - 28/2
- وزن: 0.20kg
خانواده ی خوشبخت
نویسنده: جایلز کوپر
مترجم: کامران برادران رزاز
ناشر: افراز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 155
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
ژیلز کوپر، نمایشنامهنویس ایرلندی است. وی که به سال 1918 در شهر کاریکمینز، حوالی لندن به دنیا آمد؛ تئاتر را پس از جنگ جهانی دوم و با بازی در نمایشهای متفاوت شروع کرد و این حرفه را تا سال 1952 ادامه داد. او در نمایشهای متفاوت و با نویسندگان گوناگونی کار کرد که از جمله این نویسندگان میتوان به کنث ویلیمز و هارولد پینتر اشاره کرد. بعداز این دوره، کوپر به تدوین نمایشنامه روی آورد و کمی بعد به نمایشنامهنویسی برای رادیو، تئاتر و درنهایت تلویزیون پرداخت.
وی که موفقیت اولیهی خود را مدیون بازنویسی آثار مطرح ادبی چون "الیورتوییست" و "سالار مگسها" در قالب نمایشنامههای رادیویی است، در خلال سالهای1960 تا 1961 سری نمایشهای تلویزیونی "میگرت" را به رشته تحریر درآورد و برای آن جایزهی اتحادیهی تهیهکنندگان تلویزیون را در سال 1961 بدست آورد. اولین نمایشنامهی بلند وی؛ با نام "هرگز بیرون نرو" در سال 1950 در لندن روی صحنه رفت. از دیگر آثار مطرح این نمایشنامهنویس ایرلندی میتوان "شانس کوچک" (1951)، "خط خصوصی"(1951)ِ، "پنگوئنها و عشق"(1961) و "پناهگاه"(1965) را نام برد.
در خانواده ی خوشبخت تمام امکانات عقلانی شدن امور در نهایت به عدم ختم می شود ، گویی هر کدام از شخصیت های نمایش در برابر جریان های گاه و بی گاه گرایش به عقلانیت پا پس می کشند ... در این نمایشنامه همه ی گزینه ها در عین نظم و دقتشان به بی معنایی نام ختم می شوند . گویی همه چیز در بی معنایی تمام عیار معنا می باید . نه از مرگ خبری هست نه از جنایت و نه حتی لحظات ناب عاشقانه.همه چیز مانند سکانس پایانی فیلم باشگاه مشت زنی در عدم اتفاق فرو می ریزد ؛ همه می ایستند و در سکوت و به طیب خاطر فروریختن ساختمان ها و نابودی جهان را به نظاره می نشینند....
مترجم این کتاب؛ علاوه بر ترجمهی این نمایشنامه، مقدمهای خواندنی نیز بر آن نوشته است. وی در این مقدمه پس از شرحی موجز بر زندگی و آثار ژیلز کوپر به سبک تئاتری او پرداخته و مینویسد:« نمایشنامههای کوپر معمولاً به صورت نیمه کمدیهای سیاهیاند که بیانگر اوضاع و احوال طبقهی متوسط جامعه میباشند. شخصیتهای نمایشهای کوپر معمولاً، با کشمکشی ناخواسته مواجهند که آنان را به سوی انتخابی اجتنابناپذیر سوق میدهد».