- موجودی: موجود
- مدل: 191655 - 51/3
- وزن: 0.20kg
خانه ؛ نمایشنامه ای در دو پرده
نویسنده: دیوید استوری
مترجم: غلامرضا صراف
ناشر: چترنگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 101
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
ماجرای نمایشنامۀ ابزورد خانه در یک تیمارستان اتفاق میافتد و در آن پنج شخصیت محوری از طریق صحبتهای عادی و اتفاقی خود به مصداق کنایهدار نام نمایشنامه اشاره میکنند که ممکن است معنای وطن، محل سکونت یا احساس تعلق را نیز در بر داشته باشد. این شخصیتها گرچه در بیمارستان روانی هستند، توهماتشان بیشباهت به مردم عادی جامعه نیست.
خانه که در سال 1970 نوشته شده است، در لندن، برادوی و مسکو روی صحنه رفت و از سوی مجمع منتقدان نیویورک بهترین نمایشنامۀ سال شناخته شد. به نقل از گاردین، خانه یکی از بهترین نمایشنامههای مدرن است. مضمون نمایشنامههای دیوید استوری بیش از هرچیز حول محور ازخودبیگانگی میچرخد: بیگانگی طبقه از طبقۀ خود، فرد از فرد، انسان از خویشتن، واقعیت از آرمان و... . این اشکال گوناگون ازخودبیگانگی را میتوان در نمایشنامۀ خانه یافت.
...اَشکال گوناگون ازخودبیگانگی را شاید بتوان بهطور کامل در نمایشنامه "منزلگاه" (خانه) یافت. این نمایشنامه در یک تیمارستان اتفاق میافتد که در آن چهار شخصیت از طریق صحبتهای عادی و اتفاقی خود به مصداق کنایهدار نام نمایشنامه اشاره میکنند (که ممکن است معنای وطن، محل سکونت، یا احساس تعلق را نیز در بر داشته باشد.) شاید در میان نویسندگان عصر ما هیچکس به اندازۀ استوری موقعیتهای واقعی زندگی را چنین با جزئیات به صحنه نکشانده و تا به این حد از آنها برای نشان دادن انسان نوین و قراردادهای اجتماعی استفاده نکرده است.