- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 168827 - 64/3
- وزن: 0.70kg
خانه ای برای آقای بیسواس
نویسنده: وی اس نیپال
مترجم: مهدی غبرایی
ناشر: فرزان روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 500
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه جلد پشتی کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
خانهای برای آقای بیسواس را میتوان تلاش مردی دانست كه سرشت انقلابی ندارد، اما نیروهای عرف و عادت و افسانه و خرافات در روحش طغیان برمیانگیزد... آقای بیسواس هرچند با خانوادهای (خانواده تولسی) وصلت كرده، با آنها یگانه نمیشود و راه و روش سنتی و معهودشان را دنبال نمیكند.
خوش ندارد به آنان خدمت كند و از آن میهراسد كه به بردگی درآید. بره رام نیست و بارها یك تنه در برابر دیگران قدعلم میكند. پیروزی او رهایی آنند (پسرش) و مردن در خانه خویش است... این كتاب عظمت و شكوه دیكنزی را دارد، منهای احساسگرایی، گریز زدن، یا پند دادن او.
آقاي بيسواس، اگر نه به تمامي، در بسياري از ما هست، كسي كه با همه دوري اين چنين به ما نزديك است و گاه گويي خود ماست كه به زبان مي آيد و دست به عمل مي زند. او روشنفكري است گرفتار همان كوته نظريها، حقارتها، عقده ها، و هول و هراسها جامعه خود كه به شورشي مسخره و دُن كيشوت وار در برابر قراردادها و رسوم دست مي زند و روز به روز اين قيد و بندها بيشتر به دست و پايش بسته مي شود، تا سرانجام هلاكش مي كن،...
آقای موهان بیسواس در چهل و شش سال گذشته از عمر خود، برای به دست آوردن چیزی شبیه به آزادی و استقلال، با سرنوشت مبارزه کرده اما فقط بدبختی و مصیبت نصیبش شده است. آقای بیسواس پس از مرگ پدرش، که خود نیز به صورت غیرعمدی در آن مقصر بوده است، خانه های زیادی را برای زندگی امتحان کرده و آرزو دارد مکانی را پیدا کند که بتواند نام «خانه» بر آن بگذارد.
اما زمانی که آقای بیسواس با خانواده ی تولسی وصلت می کند، بسیار به آن ها وابسته شده و به شدت تلاش می کند تا این وابستگی را از بین ببرد و خانه ای برای خود بخرد. رمان خانه ای برای آقای بیسواس، به زیبایی هرچه تمام، تلاش یک انسان برای کسب استقلال را در جامعه ای پسااستعماری نشان می دهد.