- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 168389 - 65/5
- وزن: 0.30kg
خانه آن مرحوم
نویسنده: ناظم حکمت
مترجم: مقصود فیض مرندی
ناشر: گوتنبرگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 86
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
هال بزرگ یک خانه بسیار مجلل اشرافی. در قسمتی از آن پلکانها طبقه بالا قرار دارد. زمان ، صبح یک روز تابستان. در خارج از خانه باران به شدت می بارد. زنگ در خانه پشت سر هم به صدا در می آید. خدمتکار خانها از پلکانها پائین می آید. خیلی هیجانزده است. رنگ رویش پریده است. چشمانش از گریه ای که کرده سرخ سرخ می باشد. در را باز می کند.
پسر دوم آن مرحوم وارد می شود. دومین پسر آن مرحوم قوزی است. لباس بسیار شیکی به تن دارد و حدود 25 ساله است. یقه کتش را بلند کرده است ، کمی از بارانی که در حال باریدن است خیس شده است. در منزل نیمه باز می باشد.
ناظم حکمت ران در سال ۱۹۰۱ در سالونیکا ؛ دومین شهر بزرگ یونان امروز که در آن زمان جزو امپراتوری عثمانی بود، به دنیا آمد. او از سن چهارده سالگی به سرودن شعر پرداخت و در سن نوزده سالگی در سفری که به شوروی داشت از نزدیک با نسل جدید هنرمندان انقلابی آشنا شد و جسارتی بیشتر را در ایجاد تحول در شکل و محتوای شعر ترکیه یافت. وی از برجستهترین شاعران نوپرداز و نمایشنامه نویس آزادیخواه ترکیه بود.
ناظم همواره از شاعرانی بود که فعالیت هنریاش را محدود نمیکرد. او با انتشار اشعار و مقالههای خود در میان جوانان محبوبیت ویژهای داشت. در سال ۱۹۲۰ مصطفی کمال پاشا قوایی را تشکیل داد و در صدد نجات میهن از دست بیگانگان برآمد. همه کسانی که شور نجات وطن را در دل داشتند، بسوی انقره رو میآوردند.
در همین سال ناظم نیز که زندگی در استانبول و در زیر چکمه اشغالگران برایش غیر قابل تحمل شده بود به آناتولی سفر میکند و در راه این سفر است که اولین بار با زندگی نکبتبار زنان و کودکان گرسنه و برهنه و بیمار وطن خود آشنا میشود و از آن پس همه اشعارش از زندگی این مردم الهام گرفت.از برجستگیهای شعر ناظم حکمت سادگی و روانی آنست که تاثیر بسیاری از مایاکوفسکی دارد.سرانجام شاعر آزادى سرزمین ترکیه؛ ناظم حکمت، در ژوئن سال ۱۹۶۳ در اثر سکته قلبی در مسکو جان باخت و در گورستان نووودویچی به خاک سپرده شد.