- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159300 - 95/3
- وزن: 0.50kg
خاطرات یک زن توده ای
نویسنده: راضیه ابراهیم زاده
به کوشش: بهرام چوبینه
ناشر: دادار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 390
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
مصور
طرح تاریخ شفاهی ایران دانشگاه هاروارد
این کتاب خاطرات خانم "راضیه ابراهیم زاده"، همسر مرحوم "رضا ابراهیم زاده "از گروه 53نفر است .او و همسرش از فعالان قدیمی حزب توده ایران و جنبش کمونیستی در زمان رضاشاه بودهاند .در این یادداشتها، نویسنده از چگونگی عضویت و رابطه خود با حزب توده ایران و فرقه دموکرات آذربایجان سخن میگوید ;همچنین گوشههایی از زندگی خصوصی خویش را در ایران و غربت روایت میکند ;به ویژه محرومیتهای دوران طفولیت و نوجوانی، سپس فریب خوردگیها در فعالیتهای سیاسی و دوران مشقتبار زندان، فرار و زندگی در غربت، نکاتی را یادآور میشود .نویسنده، خاطرات خود را از دوران تولد در تبریز و دوران کودکی و نوجوانی آغاز میکند ;سپس از آشناییاش با رضا ابراهیمزاده، ازدواج با او و فعالیتهای سیاسی صحبت میکند .پایان کتاب شامل تصاویری از نگارنده کتاب است .
راضیه غلامی شعبانی (۳۰ اردیبهشت ۱۳۰۴، تبریز - ۹ بهمن ۱۳۹۱ کلن)، اولین زن زندانی سیاسی ایران و از اعضای فرقه دموکرات آذربایجان و حزب توده ایران بود. پس از پایان دوران زندان به شوروی گریخت و پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) مجدداً به ایران بازگشت. وی که پس از یورش جمهوری اسلامی به گروههای شرکت کننده در انقلاب ایران مجدداً به شوروی پناه برد، پس از فروپاشی شوروی به آلمان پناهنده شد و در شهر کلن زندگی میکرد. کارنامه زندگانی پر تلاش او که در کتاب خاطرات یک زن تودهای به قلم او آمده، حکایت از هفت سال زندان، دوازده سال زندگی مخفی و بیش از چهل سال تبعید دارد.رضا ابراهیم زاده، همسر او از اعضای گروه موسوم به ۵۳ نفر است که در دوران رضاشاه پهلوی به خاطر عقایدشان دستگیر و زندانی شدند.
راضیه از اولین کسانی است که با امضای بیانیه، عضو کمپین یک میلیون امضا شد و به سرعت تعدادی امضا و کمک مالی برای آن فرستاد.او ساکن آلمان بود و شرح زندگانی خود را در کتابی تحت عنوان «خاطرات یک زن ایرانی» به تفضیل آوردهاست. این کتاب توسط نشر آیدا در آلمان منتشر شد اما پیش از آن، این کتاب با عنوان «خاطرات یک زن تودهای» در تهران نیز چاپ و منتشر شده بود که کمی بعد ممنوع و پس از آن با یک ویرایش و بازبینی قابل توجه توسط نشر آیدا بازنشر شد.