- موجودی: موجود
- مدل: 200379 - 120/3
- وزن: 0.30kg
خاطرات یک تبعیدی
نویسنده: عزیز نسین
مترجم: رضا همراه
ناشر: بوعلی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 195
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مجموعه داستان طنز
زن و شوهر خسته و وامانده وارد دفتر معاملاتی شدند، روی دیوارها پر از نقشه زمین های فروشی و آگهی آپارتمان های اجاره ای بود، توی دفتر دو تا میز تحریر بزرگ دیده می شد. کسی که پشت میز بالای دفتر نشسته بود، عینک به چشم داشت و روزنامه مطالعه می کرد. دومی که داشت با تلفن حرف می زد، کچل بود. مرد عینکی سرش را از توی روزنامه بلند کرد، قد و بالای زن و شوهر را دید زد و پرسید: ….. ….. – فرمایشی داشتید؟!
قبل از این که زن و شوهر حرفی بزنند دو تا شریک به روی هم نگاه کردند و با چشم و ابرو به هم فهماندند «فایده نداره! …». شوهر با صدایی که انگار از ته چاه در می آمد گفت:
– یک آپارتمان دو سه اتاقه می خواهیم …
مرد عینکی پرسید: – فروشی باشد؟
– نه، کرایه ای …
مرد عینکی اخم هاشو تو هم کرد و مشغول روزنامه خواندن شد …
کچله پرسید: – اجاره اش در چه حدود باشه؟…
مَحمَت نُصرَت معروف به عَزیز نَسین (۲۰ دسامبر ۱۹۱۵- ۶ ژوئیه ۱۹۹۵) نویسنده، مترجم و طنزنویس اهل ترکیه است. پس از خدمت افسری حرفهای، نسین سردبیری شماری گاهنامه طنز را عهدهدار شد. دیدگاههای سیاسی او منجر به چند بار به زندان رفتن شد. بسیاری از آثار نسین به هجو دیوانسالاری و نابرابریهای اقتصادی در جامعه وقت ترکیه اختصاص دارند. آثار او به بیش از ۳۰ زبان گوناگون ترجمه شدهاند. بسیاری از داستانهای کوتاه او را ثمین باغچهبان، احمد شاملو، رضا همراه و صمد بهرنگی به فارسی ترجمه کردهاند.
طنز، شايد در هيچ زمينهای بيش از سياست عملی، نتواند با موفقيت به کار رود. چراکه قدرت هميشه میخواهد حماقت خود را جدی نشان دهد و حال آنکه خانهی عنکبوتی و سستبنيادش به تلنگری در هم میشکند. عزيز نسين، نويسندهی ترک، در داستان زير با بصيرت نشان میدهد که چگونه کسانی که با کمک مردم از نردبان قدرت بالا رفتهاند ديگر به خواست مردم از اين نردبان پايين نمیآيند و بزرگترين دليل اين کارشان هم همين است که مردمی که آن قدر احمق بودهاند که آنان را بر سر کار آوردهاند، ديگر چه صلاحيتی دارند که آنان را از کار برکنار کنند؟ اما زندگی ملتها با زندگی افراد چندان تفاوتی ندارد.
همان اشتباهی را که فرد میتواند در زندگيش مرتکب شود همان اشتباه را هم ملتی میتواند در حيات اجتماعیاش مرتکب شود، اما تنها تفاوتش اين است که هزينهی دومی بسيار بيشتر و گزافتر است.