- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 174626 - 12/6
- وزن: 0.30kg
خاطرات پس از مرگ براس کوباس
نویسنده: ماشادود آسیس
مترجم: عبدالله کوثری
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 293
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
سرگذشتی خواندنی و پرماجرا که از زبان نویسنده ای مرده بیان شده است، مردی که پس از مرگ به مرور خاطرات زندگانی اش می پردازد و از احساسات، دل خوشی ها، دردها و لحظاتی که سپری کرده است می گوید. نوشته ای ساده، روان و آمیخته با طنز که زندگی یک انسان را به نمایش می گذارد، انسانی که نماینده ایست از تمام بشریت با آمال ها، آرزوها، ترس ها و تمام ویژگی های آدمی.
« من نویسنده ای فقید هستم اما نه به معنای آدمی که چیزی نوشته و حالا مرده، بلکه به معنای آدمی که مرده و حالا دارد می نویسد.»
د آسیس، در ابتدا تصمیم میگیرد براس کوباس ماجرای خود را از مرگ خویش آغاز کند و از آخر به اول روایت کند. ماشادو د آسیس با این تمهید هشیارانه و بیمانند راوی این زندگینامه را آزاد میگذارد تا فارغ از دغدغههای آدمی زنده، زندگی خود را روایت کند و روایت این زندگی فرصتی میشود تا نویسنده تیزبین و متفکر با زبانی آمیخته به طنزی شکاکانه زیر و بم وجود آدمی، عواطف و هیجانات، بلندپروازیها و شکستها و پیروزیهای او را از کودکی تا دم مرگ پیش روی ما بگذارد و پرسشهایی ناگزیر را در ذهنمان بیدار کند.
د آسیس با گذشتن از رومانتیسم و ناتورالیسم، راهی خاص برگزید و این راهی است که در ادبیات جهان به نام خود او شناخته شده؛ هرچند تاثیر نویسندگانی چون لارنس استرن و زاویر دْ مستر بر آن انکارناپذیر است. برخی منتقدان سبک او را رئالیسم روانکاوانه نام نهادهاند. داستانهای ماشادو روایتی است طنزآمیز، آکنده از تمسخر، شکاکانه و در عین حال با این تعمد که ماهیت داستانی روایت را به خواننده گوشزد کند.
دنیای ماشادو سرشار از ابهام و عدم قطعیت است. در «خاطرات پس از مرگ براس کوباس»، راوی مرده است و فارغ از داوری زندگان و از جایگاهی فراتر از ایشان زندگی خود را روایت میکند. آثار وی تاثیر بسزایی در ادبیات برزیل در مدارس و دانشگاهها در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم داشته است.
ماشادود آسیس با این تمهید هشیارانه و بی مانند ، راوی این زندگی را آزاد می گذارد تا فارغ از همه دغه غه های آدمی زنده، زندگی خود را روایت کند و روایت این زندگی فرصتی می شود تا نویسنده تیزبین و متفکر با زبانی آمیخته به طنزی شکاکانه زیر و بم وجود آدمی، عواطف و هیجانات ،بلند پروازیها و شکست ها و پیروزیهای او را از کودکی تا دم مرگ پیش روی ما بگذارد و پرسش هایی ناگزیر را در ذهن مان بیدار کند.
خاطرات پس از مرگ، بعد از انتشار به زبان انگلیسی در شمار صد رمان بزرگ جهان جای گرفت و نویسنده آن امروز بزرگترین نویسنده امریکای لاتین در قرن نوزدهم و به عقیده برخی منتقدان، مثل سوزان سونتاگ، بزرگترین نویسنده این قاره در دو قرن اخیر به شمار می رود.