- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 139715 - 91/4
- وزن: 1.40kg
- UPC: 72 = 90
خاطرات عزت شاهی
نویسنده: محسن کاظمی
ناشر: سوره مهر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 866
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 16
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
کتاب حاضر، مجموعه ای از خاطرات عزت شاهی است که توانست در جریان رویارویی قهرآمیز با رژیم شاه از زیر ضربات مهلک ساواک و شکنجه های روحی دوران بازجویی و زندان جان نه چندان سالم «اما زنده» به در برد و خود را به پیروزی انقلاب اسلامی برساند. او اگر چه چند صباحی خود از برنامه ریزان و مجریان نظام نوپای انقلابی جمهوری اسلامی بود، اما خیلی زود از این گذرگاه عبور کرد و فقط به نظاره وقایع سالهای بعد و آثار و تبعات آن نشست. چرایی این دوری و درگیر شدن با موج انقلابی قبل و پس از انقلاب اسلامی را می توان در گفتگوها و خاطرات شیوای وی یافت.
با کنار رفتن گرد و غبار از خاطرات عزت شاهی درمی یابیم که یاد گفته های او خاطره صرف و یا فقط حکایات تلخ و شیرین و شرح سردی و گرمی و تصویر شادی و غم زندگی نیست، بلکه تاریخ دو دهه مبارزه با رژیم شاه و سرگذشت جریانهای سیاسی قهرآمیز و گروههای مبارز مسلح و قصه آدمهایی که با هر مرام، عقیده و مسلکی، روزی، روزگاری برای رسیدن به آرمانهای همیشگی بشری، همچون عدالت، قسط، مساوات و جامعة خالی از تبعیض قیام کردند و برای آن خون دادند و خون ریختند. عزت شاهی با بیان خاطراتش بی هیچ واهمه و تعارفی بسیاری از جریانها و شخصیتهای مطرح سیاسی تاریخ معاصر را به چالش کشیده است
عزتالله شاهی یا عزتالله مطهری (متولد ۱۳۲۵) از مخالفین حکومت پهلوی که به ۱۵ سال حبس محکوم میشود و بعد از سالها شکنجه و اسارت، در سال ۱۳۵۷ آزاد میشود. او در سال ۱۳۶۳ نام خانوادگی خود را به مطهری تغییر داد. در ۱۳۲۵ در خوانسار به دنیا آمد. کودکی را در خانوادهای فقیر و مذهبی گذراند. او ابتدا به کار در یک کوره پرداخت و سپس با اتمام تحصیلات در مقطع ششم ابتدایی قدیم، به تهران عزیمت کرد و در بازار شاگردی نمود.
از طریق رابطه با هیئتهای مؤتلفه فعالیت سیاسی خود را شروع کرد. سپس در پایهگذاری جبهه آزادیبخش ملی ایران و بر هم زدن بازی فوتبال ایران و اسرائیل در ورزشگاه امجدیه (در سال ۱۳۴۵) مشارکت نمود. او دفتر هواپیمایی اسرائیل (ال عال) را منفجر کرد. در ادامه به دنبال یافتن جایگاه حقیقی خود در حرکت مسلحانه و قهرآمیز است، چند صباحی با سازمان حزب الله همکاری و سرانجام به سازمان مجاهدین خلق پیوست. او در عملیات های بسیاری چون انفجار بمب در هتل عباسی و ترور شعبان جعفری شرکت کرد و بالاخره ساواک او را گرفتار میکند. او به زندان زنان منتقل شد.
پس از همکاری وحید افراخته از سران سازمان مجاهدین خلق، ساواک به تمامی فعالیتهای او پی میبرد و به زندان کمیته مشترک ضدخرابکاری منتقل میشود و مورد بدترین و سختترین شکنجهها (مانند آویزان کردن از نرده، بستن چندماهه به تخت، رفتن به زیر دستگاه آپولو و...) قرار گرفت به طوری که برای پایان بخشیدن به این رنجها و آلام، سه بار خودکشی کرد.
با پیروزی انقلاب ایران (۱۳۵۷) در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به عضویت در کمیته انقلاب اسلامی در آمد اما پس از چند سال به علت اختلاف نظر با برخی مسئولان وقت کمیته، از کار در کمیته کناره گیری نمود و از آن زمان به بعد هیچ مسئولیت دولتی نداشتهاست. وی در حال حاضر به امور چاپی صندوقهای قرض الحسنه مشغول میباشد. لازم به ذکر است که وی در همان سالهای آغازین انقلاب اسلامی، نام فامیل خود را از شاهی تغییر داده، اکنون به عزت اله مطهری مشهور است. تندیس او در موزه عبرت ایران (ساختمان ساواک) ساخته شده است. وی پس از انقلااب در جلسات محاکمه برخی شکنجه گران ساواک مشارکت نکرد.