- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 57088 - 203/6
- وزن: 0.30kg
- UPC: 38
خاطرات زندگی صبحی و تاریخ بابیگری و بهائیگری
نویسنده: فضل الله مهتدی
ناشر: علمیه اسلامیه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 240
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1344 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
"فضلالله صبحی مهتدی" از بهاییان معروف کاشان بود. صبحی پس از جنگ جهانی اول برای زیارت عبدالبها به حیفا رفت و در آنجا سالها کاتب عبدالبها بود. وی پس از سالیان متمادی از بهاییان جدا شد. خاطرات ایشان به دو دلیل قابل توجه است: نخست شخصیت نویسنده که از افاضل و ادبای برجستهی عصر بوده و دیگر محتوای خاطرات اوست که به تاریخ و عملکرد فرقهی بهاییگری اختصاص دارد.
چنان که صبحی خود در خاطراتش گفته پس از تکفیر و جدایی از بهاییان، آنها رویهای خصومتآمیز با وی پیش گرفتهاند. وی برای دفاع از خود و بیان حقایق و علل برگشت از بهاییگری مجبور شد شرح دگرگونی و خاطرات دوران بهاییگری و فعالیتش را به نگارش درآورد. در واقع او خاطراتش را به ترتیب در دو کتاب با عنوان "کتاب صبحی" و "پیام پدر" آورد که کتاب حاضر مجموع این دو کتاب است. این دو کتاب، فساد عظیم و همهجانبهی دستگاه رهبری بهاییگری، انحراف اخلاقی و انحطاط معنوی مبلغین بهایی را نشان میدهد.
این دو کتاب به شناخت ماهیت و حقیقت شکل جدید ارتجاع و خرافات و مظهر کمال مذهبسازی به وسیلهی استعمارگران، کمک فراوانی میکند و اسرار جالبی را فاش میسازد. حضور متمادی نویسنده نزد عبدالبهاء به عنوان منشی ایشان بر اهمیت و ارزش این دو اثر افزوده است. نخستین نسخههای کتاب صبحی به سال 1312 شمسی در مصاحبهی دانش تهران چاپ شده است و چاپ "پیام پدر" به سال 1332 شمسی برمیگردد.
تاریخ معاصر ایران ناگفته های بسیاری دارد؛ از جمله ناگفته های تاریخ معاصر ایران نقش مخرب و خائنانه ی فرقه ی ضاله ی بهائیت است. نقشی که این فرقه ی سیاسی در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در ایران داشته است تاکنون مورد بررسی و پژوهش دقیق قرار نگرفته است.
علی رغم مظلوم نماهایی که این تشکل حزبی داشته و دارد در مقاطع حساس تاریخ ایران ضربه های کاری بر پیکر ایران و مردم آن زده اند. نقش آنها در کشف حجاب، ترویج فحشا و منکرات، غارت میراث فرهنگی و باستانی ایران، قاچاق کتب خطی قدیمی، انتقال ثروت هنگفت از ایران به خارج و تصرف زمین های حاصل خیز در نواحی مختلف، بخشی از فعالیت های خائنانه ی ایشان است که متأسفانه در عرصه ی پژوهش و تحقیق توجه چندانی به آن نمی شود تا ابعاد و عمق کینه و عناد ایشان با ایران و ایرانی و اسلام و تشیع آشکار گردد. علاوه، آنکه این فرقه همواره به عنوان ستون پنجم بیگانگان اعم از روسی، انگلیسی، اسرائیلی و آمریکایی، حافظ و تأمین کننده ی منافع قدرت های خارجی در ایران بوده است.
برای پی بردن به چهره ی واقعی این فرقه ی سیاسی ضاله بهترین منابع، نوشته های خود بهائیانی است که از ماهیت آن آگاه شده و مسلمان شده و خاطرات خود را به رشته ی تحریر درآورده اند؛ خاطرات مبلغان برجسته بهائیت همچون صبحی، آواره و دیگران از آن جمله هستند.
بر اساس رسالت مرکز اسناد انقلاب اسلامی انتشار خاطرات و اسناد صبحی، نویسنده نامی ایران که مدتها از مبلغان برجسته ی بهائی و علاوه بر آن محرم اسرار عبدالبهاء عباس افندی، از رهبران بهائی، بوده در دستور کار انتشار قرار گرفت.
این مجموعه که شامل دو جلد از آثار صبحی در مورد بهائیت است (خاطرات زندگی صبحی و پیام پدر) که در سال های قبل از انقلاب توسط استاد سیدهادی خسروشاهی، از فعالان عرصه ی فکری و فرهنگی نهضت اسلامی، در چند نوبت چاپ و منتشر گردیده بود.
با توجه به تحرکات اخیر این فرقه ی ضاله در داخل و خارج از کشور، انتشار این خاطرات ضروری می نمود؛ ضمن آنکه نگارنده ی آن هیچ خصومت و عناد شخصی با بهائیان نداشته و تلاش نموده انصاف را رعایت نماید.