- موجودی: موجود
- مدل: 202192 - 120/2
- وزن: 1.00kg
خاطرات سیاسی خلیل ملکی + دو نامه + دنیائی ممکن + از اردوگاه سوم و مسائل جهانی
نویسنده: خلیل ملکی , محمدعلی همایون کاتوزیان , تیبورمند , رامانوهار لوهیا
ناشر: گام - رواق
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 515 + 48 + 107 + 123
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1360 _ 1355 - دوره چاپ: 3 _ 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
خاطرات سیاسی
خلیل ملکی یکی از روشنفکران و تئوریسینهای سیاسی ایران در قرن بیستم بود. دلیل شکست آنی و پیروزی آتی او هم درست همین بو د که بدون کمترین توجه به قدرتهای موجود آنچه را حق و حقیقت میدانست میگفت و مینوشت. در سال 1344 که خلیل ملکی برای چندمین و آخرین بار گرفتار زندان شده بود، دکتر امیر پیشداد، توسط جلال آل احمد برای او پیغام داد که همتی کند و خاطرات سیاسی و اجتماعی خود را بنویسد. البته ملکی در چند نوبت گوناگون، پارهای از تجربیات گوناگون زندگی خود را، به ویژه دربارهی زندان پنجاه و سه نفر، حوادث آذربایجان و زندان فلکالافلاک شرح داده بود. اما لازم بود که شرح منظم و مدونی از صدر تا ذیل زندگانی سیاسی خود را برای آیندگان برجای گذارد.
خلیل ملکی (۱۲۸۰ در تبریز - ۱۳۴۸ در تهران) از سیاستمداران معاصر ایرانی و از گروه ۵۳ نفر از رهبران حزب توده بود که بعدها از حزب توده منشعب شد. همچنین او از افراد تشکیل دهنده جبهه ملی اول بود.او در ملی شدن نفت نقشی اساسی داشت و علیرغم داشتن اختلاف عقیده با دکتر مصدق در بسیاری مسائل، تا پایان کار وی در شمار یاران نزدیک وی ماند.
ملکی در بسیاری از مواقع تمجید از مصدق را با انتقاد مودبانه، اما در عین حال جدی سیاست های او در هم می آمیخت. او مصدق را به نداشتن برنامه برای حل مشکلات ایران متهم می کرد.درست یک سال پیش از کودتای مرداد ۱۳۳۲ ملکی با ناکافی دانستن مبارزه با دشمن خارجی، مصدق را سرزنش کرد. او می گفت دولت هیچ برنامه برای پایان دادن به نابرابری ها در ایران ندارد. او همچنین مصدق را بخاطر ناتوانی در تأسیس یک حزب سیاسی مورد انتقاد قرار می داد.
ملکی سقوط مصدق را در صورت تغییر ندادن سیاست هایش قطعی می دانست. او با آنکه مخالف سرسخت بعضی از جنجالی ترین تصمیمات نخست وزیر (بخصوص تصمیم به برگزاری همه پرسی برای انحلال مجلس و در نتیجه دادن بهانه قانونی به شاه برای عزل او از نخست وزیری) بود، با وجود مخالفتش با مصدق پیر و خسته، به او گفته بود که "من تا جهنم به دنبال شما می آیم".
دو نامه
آنچه بر نهضت ملی ایران پس از 28 مرداد 1332 گذشت
کودتای ۲۸ مرداد از بحث برانگیزترین رخدادهای تاریخ معاصر ایران بهشمار میرود و صفبندیهای سیاسی جدی میان طیفهای مختلف دربارهٔ آن وجود دارد. طرفداران محمدرضا پهلوی، نخستوزیر وقت را به نقض قانون اساسی مشروطه متهم و از برکناری او توسط شاه با همراهی ارتش دفاع میکنند. آنها نقش دولتهای خارجی در این رویداد را مردود دانسته و این کودتا را «قیام و رستاخیز ملی» مینامند...
دنیائی ممکن
نمایندگان نیمی از بشریت در آوریل ۱۹۵۵ در شهر باندوگ گرد آمده اند تا خاتمه دوران امپریالیسم را اعلام کنند. هرگز کشورهای ضعیف برای پیدا کردن راه حلی برای مشکلاتشان جمع نوی شودن و یا به گردهمایی های بین المللی دعوت نمی شوند...
از اردوگاه سوم و مسائل جهانی
مطالعه این رساله آقای دکتر رامانوهار لوهیا و سایر تالیفات ایشان ما را با جریانهای دنیا و به خصوص آسیا، بهتر آشنا می سازد. مطالعه این رساله برای سربازان نهضت ملی ایران نقاط ضعف و مثبت نهضت را روشن می سازد و نشان می دهد که دنیای امروز به عکس گذشته، چقدر کوچک شده است. به این معنی که با نزدیک شدن ارتباطات، چگونه شرایط مساوی و سرنوشت مشابه برای تمام جهان تهیه کرده است.
فهرست
مقدمه و تفسیر
گزارش سیاست خارجی هند
متمم مقاله کره
یک سیاست هیمالیایی برای هندوستان
اردوی سوم و بلوک شوروی