دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

خاطرات روزنامه نگار

خاطرات روزنامه نگار

نویسنده: انور خامه ای
به کوشش : محمدعلی شهرستانی

ناشر: دیگر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 237
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ نوشته تقدیمی دارد

 

مروری بر کتاب

تصاویر گلاسه

پس از انتشار خاطرات سیاسی ام که بطور گسترده و در چاپهای متعدد منتشر شد، بسیاری از خوانندگان آن می پرسیدند:
«این خاطرات تا کودتای 28 مرداد بیشتر نیست. پس از آن چه کردید و چرا دنباله خاطرات خود را در اختیار مردم نمی گذارید؟!»

کتابی که در دست دارید پاسخی است به این پرسش و زندگینامه من است تا امروز. اما چون در این مرحله کار عمده ام روزنامه نگاری بوده و سرگذشت پدرم، یکی از بنیادگذاران مطبوعات در ایران، نیز همراه آن است، می توان آن را تاریخچه ای از روزنامه نگاری در ایران شمرد. روزنامه نگاران چه نقشی در تاریخ دارند، چه خطرهایی را به جان می خرند، و با چه مشکلات و مصائبی رو به رویند؟ «خاطرات روزنامه نگار» این اسرار آن دلبران را اما در حدیث دیگران برایتان باز می گوید.

انور خامه‌ای (زادهٔ ۲۹ اسفند ۱۲۹۵ در تهران – درگذشتهٔ ۲۹ آبان ۱۳۹۷ در کرج) سیاستمدار، اقتصاددان، جامعه‌شناس، نویسنده و مترجم ایرانی بود، که عضو گروه ۵۳ نفر و از بنیان‌گذاران حزب توده ایران می‌باشد. او از نخستین دانشجویان مهندسی شیمی است که در مدرسه عالی تهران (دانشگاه صنعتی) در این رشته تحصیل کرده‌است.انور خامه‌ای در میانسالی در سال ۱۳۴۰ (خورشیدی) ایران را ترک و بیش از یک دهه در اروپا ماند. در این فاصله به تحصیلات خود که از زمان دستگیری ۵۳ نفر نتوانسته بود تکمیل کند، ادامه داد و در رشته اقتصاد و علوم اجتماعی موفق به دریافت دکترا شد و به تدریس و نوشتن و برگردان پرداخت.

او کتاب «رویزیونیسم، از مارکس تا مائو» را در سال ۱۳۵۵ (خورشیدی) به زبان فرانسوی در پاریس چاپ کرد و بعدها خود را آن به فارسی ترجمه و در ایران به چاپ رساند.او پس از ۱۴ سال به ایران بازگشت و در دانشگاه تهران به تدریس پرداخت.از او بیش از بیست کتاب به جای مانده است.

....من در یک خانواده تقریبا روشنفکر به دنیا آمدم. پدرم، شیخ یحیی کاشانی، تمام عمر خود را در کار مطبوعات و روزنامه نگاری صرف کرده بود و به همین سبب در میان روزنامه نگاران زمان معروف به پدر مطبوعات بود. بد نیست شرح مختصری از زندگی پدرم را ذکر کنم. او در یک خانواده مذهبی در کاشان به دنیا آمده بود در سال 1252 هجری شمسی. پدرش حاجی محمدعلی، مالک و بازرگان بود. مادرش دختر حاج شیخ محمدحسین نطنزی از علمای اعلام زمان ناصرالدین شاه قاجار بود.

این حاج شیخ محمدحسین در عصر خود عالمی پرهیزگار، مورد ثقه ی عام و بسیار متنفذ بود. او دو دختر و یک پسر داشت. دختر بزرگش را به مرحوم حاج محمدعلی کاشانی، پدربزرگ من داده بود. پسرش آیت الله غروی کاشانی، مجتهدی معروف شد که در انقلاب اسلامی ایران نقش مهمی ایفا کرد و البته مربوط به موضوع بحث ما نیست. این دختر و پسر که خاله و دایی پدر من بودند، چون از نظر سنی کوچکتر از پدرم بودند، و پدرم نسبت به آن دو سمت مهتری داشت، اغلب به صواب دید پدرم کار می کردند...


فهرست

مقدمه ویراستار
فصل اول: خانواده روزنامه نگار
فصل دوم: کودکی و جوانی روزنامه نگار-روزنامه نگار سیاسی
فصل سوم: روزنامه نگار حرفه ای و غیرحزبی
فصل چهارم: تحصیل علوم روزنامه نگاری (1353 - 1340)
فصل پنجم: روزنامه نگار تفننی (1353 به بعد)
نمایه اشخاص
نمایه روزنامه ها و نشریه ها

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات