- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 191074 - 41/6
- وزن: 1.40kg
خاطرات دکتر حسن روحانی
نویسنده: حسن روحانی
ناشر: مرکز تحقیقات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 830
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1391 _ 1388- دوره چاپ: 4 ~ 1
مروری بر کتاب
1357 - 1341
خاطرهگویی و خاطرهنویسی پیشینهای طولانی در تاریخ بشر دارد؛ با این حال پدیدهای است که در قرون جدید، گستره بیشتری یافته است. برخی را عقیده بر آن است که این فرآیند پس از قرون وسطی و تبلور هرچه بیشتر فردیت باعث تا وقایع پیش آمده برای فرد قابلیت گفتن بیابد. چه داوری را بپذیریم و چه نپذیریم؛ باید گفت به هر روی خاطرهنویسی و خاطرهگویی سیاستمداران و نخبگان، همواره مورد استقبال بوده است.
یکی از دلایل این گرایش به شکلگیری کنش آگاهی باز میگردد که انسانها همواره به عنوان یک زمینه برای بهتر زیستن، به آن نیاز داشتهاند. از مدتها پیش، دوستان و نزدیکان توصیه به نگارش یا بیان خاطراتم میکردند. بیتردید این خاطرات در پازل کلی تاریخ معاصر به سئوالهای مختلفی پاسخ خواهد گفت و همین اصلیترین انگیزه من را در بیان زندگینامهام، شکل داد. دفتری که پیش روی شماست، محصول دهها ساعت نشست و گفتگوست و در بیان رویدادها، سعی بر حفظ امانت تاریخی کرده ام...
مرکز اسناد انقلاب اسلامی که به فرمان حضرت امام(ره) متولّی تدوین تاریخ انقلاب اسلامی شده، اقدام به ضبط خاطرات رجال سیاسی و مذهبی انقلاب اسلامی نموده است. یکی از چهرههایی که پس از چندین سال پیگیری مکرر، موفق به ضبط خاطرات ایشان گردید، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی است که اینک جلد اول خاطرات ایشان که از بدو تولد تا مقطع زمانی تسخیر لانهی جاسوسی را شامل میشود، منتشر میگردد.
خاطرات دکتر روحانی قرار است در دو مجلد انتشار یابد که جلد نخست این خاطرات عمدتا به زندگی ایشان از بدو تولد و وقایع قبل از انقلاب و دیدگاهها و خاطراتش از شخصیتهای دوران ا نقلاب، تا مقطع زمانی تسخیر سفارت آمریکا را شامل میشود.
حجتالاسلام دکتر حسن روحانی از جمله روحانیونی است که در ایام طلبگی خود در قم از آغاز غائلهی انجمنهای ایالتی و ولایتی تا پانزدهم خرداد 1342 و رویدادهای پس از آن، شاهد و ناظر وقایع بود و خاطرات وی از این ایام به دلیل حضور در برخی حوادث و رخدادهای مهم قابل اعتنا ست . همچنین وی علاوه بر دروس حوزوی از دانشگاههای داخل و خارج کشور هم بهره جست و این ویژگی بر تأثیرگذاری سخنان و فعالیتهای سیاسی وی افزوده بود.
همچنین وی از بنیانگذاران جامعهی روحانیت مبارز تهران و عضو شورای مرکزی آن از ابتدای تأسیس بوده و لذا جزو افراد مؤثر برای سازماندهی حرکتهای مردمی در انقلاب اسلامی محسوب میشود. تلاش سیاسی وی در دورهی دانشجویی در محیط دانشگاه تهران، فعالیت گسترده اش در دورهی خدمت وظیفهی عمومی و سپس در دانشگاههای خارج از کشور در ماههای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز، جزو نکات برجستهی زندگی سیاسی وی است که در این خاطرات به تفضیل به آنها اشاره شده است...