- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 55966 - 36/2
- وزن: 3.60kg
- SKU: 250
حیات مردان نامی
نویسنده: پلوتارک
مترجم: رضا مشایخی
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 2830
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 3
کیفیت :
مروری بر کتاب
پلوتارک از تاریخنگاران، زندگینامهنویسان و مقالهنویسان یونان باستان بود. وی پسر اتوبولوس از مردمان خرونه در مرکز یونان است.نام پدر پلوتارک اتوبولس بود. وی در یکی از خانوادههای مهم شهر خرونه در مرکز یونان بهدنیا آمد. او به سال ۶۶ میلادی به گاه دیدار نرون قیصر روم از آتن در این شهر بوده است.
بعدها در یونان و مصر به سیاحت پرداخته و چند صباحی در روم زیست و مورد عنایت تراژان واقع گشته و از جانب او به امارت شهری گماشته شد. پلوتارخ سالهای آخر زندگیش را در زادگاه خود که به رسوم و آداب و مردمانش دلبستگی فراوان داشت گذراند و در آنجا مدرسهای گشود و حلقه درس داشت.در فهرست معروف به لامپیریاس شماره نوشتهها و رسالات پلوتارخ ۲۷۷ ذکر شده و گویا این فهرست ناقص و در برخی موارد غیر قابل اعتماد است.
از میان کتابهای معروف او میتوان از رساله در اخلاق، همپرسیها، رساله در موسیقی، فراسکندری، مسایل طبیعی و کتاب ای سیس واوسایرس را نام برد.کتاب بسیار مهم پلوتارخ که در سراسر جهان سخت شناخته و معروف است همان سرگذشتها است که تحت عنوان زندگی مردان نامدار (حیات مردان نامی) به فارسی نیز ترجمه شده است.
این کتاب زندگی نامه مردان تاریخ و شاهان و قیصر و آزادگان و نامورانی است که در روزگار کهن به سبب کرداری و یا تقوا و فضیلتی مشهور و زبانزد بودند. پلوتارخ به سبب سبک ویژهاش در نویسندگی که اغلب شیوه همپرسی افلاطونی را به کار میبرد و هم چنین به جهت روش و برداشت خاص فلسفی و اخلاقی و سیاستش که در نوشتههای او منعکس است از دیر باز سخت مورد پسند مردمان بوده و از اقبال خاص و عام برخورداری داشته است.
گزارش او درباره آیین ایرانی بعلت اشتمال بر نکتههای دقیق و باریک و آگاهیهای خاص درباره پیشینه کیش زروانی در ایران باختری اهمیت خاصی دارد. پلوتارخ در فصلی از رساله ایزیس و ازیریس به اصول دین، آیین و مراسم و نیز روایات مربوط به رستاخیز در دین ایرانی پرداخته است.
شامل زندگی افرادی مانند : زندگانی تزه، زندگانی رومولوس، مقایسه تزه با رومولوس، زندگانی لیکورگ، زندگانی نوماپومپیلیوس، در مقایسه لیکورگ و نوماپومپیلوس، زندگانی سولن، زندگانی پوبلیکولا، مقایسه سولن و پوبلیکولا، زندگانی تمیستوکل، زندگانی کامیل، زندگانی پریکلس، زندگانی فابیوس ماکزیموس، مقایسه پریکلس با فابیوس ماکزیموس، زندگانی آلسیبیاد، زندگانی کوریولان، مقایسه آلسیبیاد با کوریولان، زندگانی تیمولئون، زندگانی پولامیل، مقایسه زندگانی تیمولئون با پولامیل.