- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 192450 - 88/2
- وزن: 0.90kg
حکومت نظامی
نویسنده: خوسه دونوسو
مترجم: عبدالله کوثری
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 472
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
در کتاب حکومت نظامی با خوانندهای به نام مانونگو ورا روبهرو هستیم که بعد از ۱۳ سال دوری از وطن، حال برای مراسم خاکسپاری همسر پابلو نرودا به شیلی بازگشته است. مانونگو ورا برای بسیاری از شعرهای نرودا آهنگ ساخته و خودش آنها را خوانده بود. بنابراین شرکت در مراسم احیای ماتیلده نرودا «درست زمانی که یک حکومت نظامی تازهنفس چون بختکی بر زندگی روزانۀ مردم افتاده» برای او یک امر ناخودآگاه است.
مانونگو ورا خوانندهای مشهور است که قبل از کودتای پینوشه به شکلی تصادفی از شیلی خارج شد و در پاریس با ترانههایش از مخالفان ژنرال حمایت میکرد. او را یک خواننده انقلابی میتوانست در نظر گرفت که در چند سال نخستِ بعد از کودتا با ترانههایش، زبان گویای وطن خفقانگرفتهاش بود. اما اکنون که به داخل کشورش، به شیلی بازگشته است متوجه میشود که اوضاع تغییر کرده است. حال او دیگر نه اعتقادی به آنچه میخوانده دارد و نه چشمانداز امیدبخشی پیش روی خود میبیند. با دیدن شرایط موجود او باید به آدم دیگری تبدیل شود و دست از دروغگویی به خود و به مخاطبش بردارد. اما این کار چگونه ممکن است؟
حکومت نظامی در یک دوره زمانی بیست و چهار ساعته در ژانویه 1985 می گذرد. ماتیلد نرودا ، بیوه ی پابلو نرودا شاعر برنده ی جایزه نوبل ، به تازگی درگذشته است و جناح های مختلف در حال راهپیمایی برای تبدیل این رویداد به نفع خود هستند: برای پینوشه ، این فرصتی برای ادعای اقتدار سیاسی است ، در حالی که برای روشنفکرانی که در نور نرودا آفتاب می خوردند ، فرصتی برای گرفتن غنایم است.
در برابر این زمینه از انگیزه های پیچیده ، اغلب متناقض ، دونوسو پرتره ای از جامعه ای که در تلاش است تا برای خودش یک زندگی روزمره به وجود بیاورد و از یک روشنفکر که بیهوده تلاش می کند تا بقایای روزهای شکوه و جلال را که مدت هاست از بین رفته نجات دهد ارائه می دهد. اما حکومت نظامی همچنین داستان عشق غم انگیز بین جودیت توره ، یک رادیکال طبقه متوسط است که می خواهد از گذشته ی تلخ خود فرار کند. و مانونگو ورا ، پسری بومی که پس از یک حرفه موفق به عنوان خواننده پاپ اروپایی باز می گردد. در منطقه ای بین رئالیسم مستند مانند و گروتسک، خوزه دونوسو فضای خفقان آور یک کشور تحت دیکتاتوری را برانگیخته و تأثیرات مخرب آن را بر عملکرد کسانی که در آنجا زندگی می کنند نشان می دهد...
ونوسو از نویسندگان مهم دوره شکوفایی ادبیات آمریکای لاتین به شمار میرود. وی در اعتراض به دیکتاتوری پینوشه تن به تبعیدی خودخواسته داد و چندین سال را در مکزیک، آمریکا و اسپانیا زندگی کرد. دونوسو در سال ۱۹۸۱ به شیلی بازگشت و تا زمان مرگش در سال ۱۹۹۶ در زادگاهش بود.
وی پس از بازگشت به شیلی، اقدام به راهاندازی کارگاه داستاننویسی کرد که این کارگاه نقش مهمی در پرورش نسل جدیدی از نویسندگان شیلیایی داشت. آثار او با مضامینی چون سکشوالیته، بحران هویت، روانشناسی و طنزی تلخ گره خورده است.