- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 139750 - 91/5
- وزن: 0.30kg
حکومت اسلامی و نظر ابن خلدون
نویسنده: داود رسائی
ناشر: خواندنیها
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 197
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1348 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ برخی سطور حدود 20 صفحه کتاب با مداد علامت گذاری شده
مروری بر کتاب
کتابی است درباره جزیره العرب و روش های حکومتی رسول اکرم - خلفای راشدین - امویان - عباسیان و نظریات ابن خلدون درباره حکومت اسلامی
ابن خلدون از متفکرین اسلامی، نیز فطری بودن زندگی اجتماعی را برای انسان دلیل بر ضرورت تعاون و تشکیل حکومت و پیروی از یک مرکزیت سیاسی می داند.مسئله ضرورت تشکیل حکومت برای ایجاد نظام و عدالت و ارتقای زندگی انسانی با دید عقلی و نیز از دیدگاه شرع و اسلام از قضایایی است که تصور دقیق آن ما را از توسل به استدلال بی نیاز می سازد.
ابن خلدون را میتوان از جمله نخستین متفکرین اسلامیای دانست که در قرن هشتم هجری قمری با روشی علمی به مطالعه و بررسی پدیدههای اجتماعی و سیاسی پرداخت و سعی کرد تا علل، اسباب و قوانین حاکم بر آنها را کشف کند. او در پی علایق تاریخیاش، علم نوبنیادی تحت عنوان «علم عمران» را بنا نهاد که هدفش بحث و گفتگو درباره اجتماع انسان و تمدن بشری بود.
اما نکته مهم در اینجا این است که ابن خلدون بهطور کلی هیچگاه در صدد تدوین کتاب مستقلی در فن سیاست بر نیامد و بر این اساس دیدگاه سیاسیاش را میبایست بهعنوان بخشی از نظریه اجتماعی و تاریخی وی در نظر گرفت، که به تناوب در کتاب «مقدمه»اش آمده ست. ابن خلدون گرچه در امتداد اندیشه اسلامی حرکت میکرد اما درک او از مفهوم سیاست و دولت، که بر بنیاد دانش عمران و رویکرد طبیعیمحور او قرار داشت، اندیشه سیاسی وی را از سایر نحلههای اندیشه سیاسی نظیر فلسفه سیاسی، سیاستنامهنویسی و شریعتنامهنویسی متمایز ساخته بود. او با کنار زدن هرگونه ملاحظه دستوری یا عملی، به شیوهای عینی به بررسی منشاء، تکامل، دوام و تجزیه دولت (قدرت سیاسی) در مناسباتش با همه پدیدههای اجتماعی پرداخت.