- موجودی: موجود
- مدل: 158005 - 41/5
- وزن: 0.20kg
حقوق زنان در خانواده
نویسنده: مریم ابن التراب
ناشر: دانشگاه الزهرا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 98
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
طرح مسئله زنان و حقوق و تکالیف آنان در جوامع مختلف و به ویژه در کشورهای اسلامی، از لحاظ نظری و عملی به صورت یک مشکل پیچیده، حساس و در عین حال اجتناب ناپذیر در آمده و پرسشهای عمیق و زیادی را متوجه ساختارهای سیاسی، فرهنگی، حقوقی و اجتماعی ما به میان آورده که پاسخگویی به پرسشها و شبهههای مطرح شده، برای دفاع از مکتب اسلام و تبیین آموزهها و فرامین آن از وظایف و وجایب علما، بزرگان و اندیشمندان اسلامی بهشمار میروند.
این در حالی است که برخی از علمای اسلامی نسبت به طرح چنین مباحثی نه تنها علاقهمندی نشان نمیدهند؛ بلکه آنها را به بهانهای ایجاد شبهه برای عوام، مضر و گمراه کننده تلقی میکنند و سکوت را بیشتر ترجیح میدهند. صرف نظر از رد یا تائید ایننظر باید گفت که واقعیات سیاسی، اجتماعی، بینالمللی و گسترش وسایل ارتباط جمعی و نفوذ آن در درون هر خانه و تبدیل شدن جامعه جهانی به شکل یک خانواده، عملاً موضوع شبههناک دانستن آن موضوعات را منتفی میسازد.
امروزه ما نمیتوانیم نسبت به آنچه در سایر ممالک میگذرد و شکل بندی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آنها را تحت تأثیر قرار میدهد، بیتفاوت باشیم؛ با افزایش سطح تعاملات فکری و فرهنگی، و داد وستدهای تجاری و گسترش مناسبات سیاسی با دورترین کشورهای جهان، خواه و ناخواه پدیدههای نوین اثر گذار در اجتماعات دیگر دیریا زود به جامعه ما نیز سرایت کرده و تمامی ساختارها، بافتها و باورهای ما را با چالشهای غیر قابل گریز مواجه مینمایند.
بنابراین بهتر آن خواهد بود که پیش از آن که ساختارها و باورهای فکری و فرهنگی ما در اثر هجوم پدیدههای نوین جهانی آسیب ببینند، موقعیت و موضوع خود را در قبال آنها مشخص سازیم و با آمادگی تمام با عناصر جدید شکل گرفته در عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به تعامل بپردازیم.
موضوع زن، گرچند از قرنها قبل ذهن و فکر اندیشمندان و متفکران را به خود مشغول داشته است، اما این مباحث از زمانی به زمان دیگر و از جامعهای به جامعه دیگر، خاصیت تحول پذیر داشته هر چند نسبت به زمان گذشته، جهان به پیشرفتهای علمی و تخنیکی بیشتری نایل گردیده است؛ به همان مثابه مسائل مربوط به زنان نیز از ابعاد کمی و کیفی بیشتر و ژرفناکتری برخوردار گردیده اند و بدیهی است که پاسخ به آنها نیز باید همه جانبه، عمیق و استوار بر مبانی واستدلالات عقلانی باشد. یک جانبه نگری، شعار گرایی و توجیهات غیر منطقی و یا نا معقول به هیچ وجه برای نسل نو خاسته، تحصیل کرده و پرسشگر امروزی جامعه ما قناعت بخش نخواهد بود.