- موجودی: موجود
- مدل: 193729 - 22/6
- وزن: 1.20kg
حقوق بین الملل دریاها
نویسنده: رابین چرچیل , آلن لو
مترجم: بهمن آقایی
ناشر: وزارت امور خارجه - موسسه چاپ و انتشارات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 711
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1367 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ ابتدای کتاب نوشته دارد
مروری بر کتاب
آیا تا کنون فکر کرده اید که هر کشوری که دارای دریای ساحلی است تا چه میزان می تواند در آن دریا ی ساحلی و یا رودخانه ی مرزی خود دخل و تصرف داشته و یا به طور مثال چاهای اکتشافی نفت و گاز و.... و یا معادن زیر دریاها در نهایت متعلق به کدام کشورها است؟
سهم کشورهایی که هیچ خط دریایی نداشته و هیچ ساحلی ندارند از این همه آب موجود در این عالم چیست؟ و از منابع داخل اقیانوسها آیا به او سهمی می رسد؟ آیا کشورهایی که پیشرفت تکنولوژیث دارند و از اعماق اقیانوسها می تواننند استفاده کنند چقدر محق هستند نسبت به کشورهایی که این تکنولوژی را ندارند و سهمی از کف اقیانوسها نخواهند داشت؟
به همین منظور ، کشورها دور هم جمع شدند و مشترکا یک تفاهم نامه و قراردادهایی را وضع کردند که به آن حقوق بین الملل دریاها می گویند.تاریخچه کنوانسیون دریاها در سال 1967 به منظور تعیین حدود و مرزهای کشورها در دریاها و سواحل مشرف به هر کشور و نیز تعیین و تکلیف کشورها بر روی اقیانوس ها و تکالیف آنها نسبت به دریاهای آزاد و قطب های پوشیده به یخ را مشخص می کرده است.
حقوق دریاها، شاخهای از حقوق بینالملل عمومی است که به موضوعات مربوط به دریاها میپردازد. منبع اصلی این شاخه از حقوق کنوانسیون ملل متحد در مورد حقوق دریاها مصوب 1982 است. این قرارداد به «قانون اساسی دریاها» معروف است و تا فوریه 2009 بیش از 157 کشور به آن پیوستهاند.حقوق دریاها شامل تعریف آبهای سرزمینی، حق دولتها برای ماهیگیری و استخراج منابع از بستر اقیانوسها و کنترل دریانوردی میگردد.
به طور کلی در خارج از منطقهای که با نام آبهای سرزمینی شناخته میشود، اصل آزادی دریا حاکم است. این به معنای آزادی ماهیگیری، ناوبری تجاری و مسافرتی چه با کشتی و چه با هواپیما است. همچنین شامل آزادی کشیدن خط لوله و کابل، آزادی تحقیقات علمی، آزادی احداث پایگاههای نظامی و حتی آزادی استفاده از اقیانوس به عنوان زبالهدانی میشود.
کتاب پیش رو، در دانشگاه های انگلیس به عنوان منبع درس حقوق بین الملل دریاها تدریس می شود و از نوادر منتشره در این حوزه از علم حقوق بین الملل است که توانسته به طور جامع و شامل تمامی مباحث مربوط به حقوق دریاها را توضیح داده و تشریح نماید. مترجم نیز ضمن ترجمه روان و خوب کتاب اصلی منبع بسیار خوبی را برای پژوهشگران حوزه حقوق بین الملل دریاها فراهم آورده است.