- موجودی: موجود
- مدل: 190147 - 66/2
- وزن: 1.00kg
حقوق بگیران انگلیس در ایران ؟
نویسنده: اسماعیل رائین
ناشر: جاویدان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 476
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 8
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ روکش کتاب کمی چروکیدگی دارد
مروری بر کتاب
مصور
تاریخ روابط ایران و بریتانیا باز میگردد به قرن سیزدهم میلادی مطابق قرن هفتم هجری؛در آن دوران ارغوان شاه نواده هلاکو خان در ایران و ادوارد اول در انگلستان حکومت میکردند.اولین هیئت نمایندگی ثابت بریتانیا در تهران، در سال ۱۸۲۱ میلادی (۱۲۰۰ خورشیدی) در باغ الچی در تهران مستقر شد.
...سیاست خارجی ایران در عصر قاجار بحرانی ترین مراحل تاریخی خود را تجربه کرد.پیچیدگی نظام بین الملل، انحصار در تقسیم قدرت و رقابت بین دو بازیگر نیرومند وکهنه کاری نظیر روسیه و بریتانیا در شمال و جنوب ایران، شرایط بغرنج و دشواری را برای دیپلماسی ایران فراهم کرده بود. وضع سیاست خارجی ایران در این دوره شباهت بیشتری به فندق در دهانهء گازانبر را داشت که پیوسته از دو جناح متضاد و مخالف تحت فشار بود.
با وجود این که سیاست خارجی ایران به جز دورهء کوتاه صدارت امیرکبیر در عصرقاجار استحکام چندانی نداشت و بر اصول ثابت و از پیش تعیین شدهای استوار نبود، امّادقّت در رخدادها و توجه در جهت گیری های دیپلماسی ایران، این نتیجه را به دست میدهد که ایران در فرایند جهت گیری های تضاد و تفاهم دو دولت نیرومند همچون روسیه و انگلیس و نیز تحت تأثیر شرایط و مقتضیات بین المللی و اوضاع داخلی، از یک سری خطوط کلی در سیاست خارجی خود پیروی میکرد که در عمل به منزلهء خط مشی سیاست خارجی ایران در قرن نوزدهم میلادی محسوب می شد.
دیپلماسی ایران در رابطه با سیاست های استعماری بازیگران اروپایی بسیار سطحی نگرانه و فاقداستحکام لازم بود. لذا، بارها وجه المصالحهء دولت های اروپایی قرار گرفت. در کشاکش رقابت روس وانگلیس، زمامداران قاجار می کوشیدند تا ضمن پرهیز از سیاست از اصول ایجاد تعادل میان دول رقیب و سیاست «اتّحاد و تعهّد»، از سیاست قدرت سوّم تبعیت کنند.
فهرست
میرزا ابوالحسن خان ایلچی
صدر اصفهانی
پسران فرمانفرما
سرهان بارتلمی
میرزا آقاخان نوری
آقاخان محلاتی
و....