حقائق ؛ شرح حال و خدمات اللهیار صالح
- موجودی: موجود
- مدل: 189185 - 116/3
- وزن: 0.30kg
550,000 ریال
شرح حال و خدمات الله یار صالح
نویسنده: تقی شریف کاشانی
ناشر: توانا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 50
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1330 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
الهیار صالح فرزند میرزاحسن خان مبصر الممالک، نایبالحکومه ناحیه آران در ۲۷ اردیبهشت ۱۲۷۶ش در روستای آران از توابع شهر کاشان به دنیا آمد. در دوران رضاخان که انتخاب نام خانوادگی اجباری شد، خانواده الهیار صالح نام خانوادگی صالح را برگزیدند که از نام جد دوم او محمد صالح گرفته شده بود. تحصیلات ابتدایی و زبان فرانسه و عربی را در مدرسه «علمیه» کاشان یاد گرفت. بعد از آن به تهران آمد و وارد کالج آمریکایی شد و در آنجا به زبان انگلیسی مسلط شد و به عنوان مترجم در سفارت آمریکا پذیرفته شد.
نخستین فعالیت سیاسی صالح نیز در این دوره رقم خورد و آن مخالفت با انعقاد قرداد (۱۹۱۹ میلادی) که میان وثوقالدوله و انگلیس بسته شد بود که مخالفت با آن نخستین گرایشهای سیاسی صالح را آشکار میکند.. صالح با آشنا شدن با علیاکبر داور وارد وزارت عدلیه شد؛ اما مشاغل دولتی او فقط به وزارت عدلیه ختم نشد. در سال ۱۳۱۳ با تشکیل کابینه محمدعلی فروغی علیاکبر داور به وزارت مالیه رسید و داور باز هم از صالح استفاده کرد، لازم به ذکر است که در دو کابینه فروغی و جم، که «داور» وزیر مالیه بود، صالح از مشاوران اصلی او محسوب میشد.
پس از خودکشی "داور" از سال ۱۳۱۵ تا ۱۳۱۹ش در همه کابینههای تشکیلدهنده به اللهیار صالح در وزارت مالیه مناصب متعددی واگذار شد. پس از منصوب شدن "رضا قلیخان امیرخسروی" به «وزارت مالیه» بار دیگر معاونت آن به صالح رسید.
"امیرخسروی" تاکید "رضاشاه" بر وزرات مالیه را به اطلاع صالح رساند که اعلی حضرت هر پیش آمدی در وزرات دارایی را از چشم ما خواهند دید. الهیار صالح تا اواسط بهمن ۱۳۱۹ در این سمت باقی ماند؛ اما به دلیل اختلاف میان "رضاشاه" و وزیر کشور و صالح بر سر چگونگی تنظیم بودجه کشور باعث رنجش صالح شد و صالح از معاونت کنارهگیری کرد.
برچسب ها:
الله یار صالح
, تقی شریف کاشانی
, تاریخ سیاسی ایران
, پهلوی
, کتاب حقائق ؛ شرح حال و خدمات اللهیار صالح