- موجودی: موجود
- مدل: 95725 - 72/5
- وزن: 0.50kg
حسد
نویسنده: سیدرضا صدر
ناشر: دارالعلم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 354
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1338 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ عطف و جلد کتاب کمی افتادگی و زدگی دارد اما تمامی صفحات کتاب سالم است.
مروری بر کتاب
حسد و رشک از بیمارى هاى مهلک و صفات نکوهیده، و دامنگیر بسیارى از بنى آدم است؛ حسد هم براى فرد زیان آور است و هم براى جامعه. کتاب حاضر، ریشه ها، ابعاد و عواقب حسد و تأثیر آن بر روابط اجتماعى را با شیوهاى نو و آسان و با الهام از قرآن و احادیث مورد بحث و بررسى قرار مى دهد و راهکارهاى رهایى از این جهنم دنیوى را بیان مى کند.
یکی از بیماری های خطرناکی که بسیاری گرفتار آنند و کمتر کسی یافت می شود که از آن پیراسته باشد، حسد است که آن را به فارسی رشک می گویند.
حسد، هم برای فرد زیان دارد و هم برای جامعه؛ و علمای اخلاق آن را یکی از نکوهیده ترین صفت ها شمرده اند، زیرا زیان حسد دو گونه است: از طرفی به حسود زیان می رساند، و از طرفی کسی را که به او حسد برده شده است، یعنی، محسود را در خطر نیستی و نابودی قرار میدهد و بیشتر افراد هر جامعهای، در یکی از این دو موقعیت قرار دارند و هنگامی که اکثر افراد جامعه ای در خطر قرار گرفتند ادامه حیات آن جامعه و بقای آن بسیار بعید به نظر می رسد.
حسد چیست؟
گفتهاند: حسد آرزومندی دور شدن نعمتی از کسی، و رسیدن آن به خود حسود است. قسمت دوم تعریف را نمیتوان پذیرفت؛ زیرا گاه میشود که حسود خودش آن نعمت را دارد و با وجود آن، حسد میورزد، و گاه میشود که حسود زیان خویش، بلکه مرگ را میخواهد، تا نعمت آن کس سلب شود. داستانهایی که از حسودان شنیده شده است و یا رفتارهایی که از آنها دیده میشود، بر سخن ما گواه می باشد؛ پس حسد تنها همان بدخواهی و آرزومندی زوال نعمت است و بس.
حسد در هر طبقه ای هست
حسد در تمام طبقات موجود است و اختصاص به دستهای مخصوص ندارد؛ هم در طبقات بالا یافت میشود، و هم در طبقات پایین؛ گمان نرود که طبقه عالی به واسطه برخورداری از ناز و نعمت، پاکیزه از حسد هستند؛ بلکه گرفتاران این بیماری مهلک و خطرناک در این دسته فراوانند.
شاید یکی از علل آن که دیکتاتورها، رجال و بزرگان کشور خود را نابود می کنند، حسد آن ها باشد؛ چون نمی توانند ببینند به جز خودشان کسی دیگر، ثروتی یا شخصیتی و مقامی دارد - هر چند خودشان بالاتر از آن را داشته باشند - ولی بر همان اندازه ای که دیگران دارند، رشک می برند؛ گاهی رشک آن ها چنان طغیان می کند که رحم از دلشان می رود و همه را از دم تیغ می گذرانند و پس از آن که همه را نابود کردند و نیروی اساسی کشور را ضعیف نمودند، خود نیز توانایی زیست کردن و مقاومت در برابر دشمنان را از دست می دهند؛ لذا به سرانجامی شوم دچار می شوند.
پس همان طور که از زیردست به زبردست حسد می شود، از بالا به پایین و از مهتر به کهتر نیز، بسیار است و از مساوی به مساوی نیز خواهد بود؛ بلکه این گونه حسد فراوان است و بیشتر در میان خویشان و دوستان اتفاق می افتد.