- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161386 - 108/5
- وزن: 0.30kg
حجم وهم
نویسنده: هیوا مسیح
ناشر: قصیده سرا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 215
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
تأثیر پذیری و همانندی های شعر فروغ و سهراب
تأثیرپذیری همواره در نقدهای ادبی چه مکتوب و چه شفاهی، به معنای تقلید آمده و بسیاری از شاعران در طول زمان، زیر بار چنین نگاهی به از روی دست هم نویسی متهم شده و گاه از بین رفته اند.حجم وهم چنین عقیده ای را نمی پذیرد و با لحنی نه دانشگاهی، در کنار بررسی تأثیرپذیری، به همانندی های شعر سهراب و فروغ می پردازد و از همین منظر نگاهی به شعر شاعران معاصرتر نیز دارد.
فروغ در جایی، احساس و باورش را از تجربه شاعرانه و دریافت خرد ناب از طبیعت زندگی را چنین بیان می کند:
من از آن دست آدمهایی نیستم که وقتی می بینم سر یک نفر به سنگ می خورد و می شکند، دیگر نتیجه بگیرم که نباید به طرف سنگ رفت، من تا سر خودم نشکند، معنی سنگ را نمی فهمم.
این سرسختی بیش از حد برای تجربه جهان که ناشی از فکری طبیعی است، تا حد افراط پیش می رود و برای نصیحت گران، سرسختی فروغ در این شیوه دریافت، کمی تلخ است. چرا که آنان بر این عقیده اند که باید از تجربه استفاده کنید تا سرتان به سنگ نخورد. اما هر انسانی، روزی در کشاکش زندگی سرش به سنگ می خورد و آنکه از سر به سنگ خوردن دیگران فقط از دور «آخ» اش را گفته باشد، در بازی زندگی و سرشکستنش، ممکن است دچار ضعف مضاعف شود.
تاثیر پذیری همواره در نقدهای ادبی چه مکتوب و چه شفاهی، به معنای تقلیدی آمده و بسیاری از شاعران در طول زمان، زیربار چنین نگاهی به از روی دست هم نویسی متهم شده و گاه از بین رفته اند. حجم و هم چنین عقیده ای را نمی پذیرد وبا لحنی نه دانشگاهی، در کناربررسی تاثیرپذیری، به همانندی های شعر سهراب و فروغ می پردازد و از همین منظر نگاهی به شعر شاعران معاصرتر نیز دارد.