- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 133575 - 3/4
- وزن: 1.00kg
حبیب سماعی و راویان آثار او
نویسنده: شهاب منا
ناشر: سوره مهر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 575
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - همراه با لوح فشرده
حبیب سماعی، نامیآشنا در تاریخ موسیقی سنتی ایران است. زندگی سرشار از رمز و راز و خلق و خوی عجیب او، همواره باعث کنجکاوی علاقهمندان موسیقی برای یافتن اطلاعاتی در خصوص زندگی وی شده است. این نابغه موسیقی و استاد بزرگ سنتور، موسیقی را از پدر خود حبیبالله خان سماع حضور آموخت و در مدتی کوتاه، چنان تحولی در نوازندگی سنتور و جایگاه آن در موسیقی سنتی ایجاد کرد که امروز از او بهعنوان پدر سنتورنوازی کلاسیک ایرانی یاد میکنند.
کتاب «حبیب سماعی و راویان آثار او»، نوشته شهاب منا نوازنده سنتور و پژوهشگر جوان موسیقی کشور است. این کتاب ماحصل چندین سال تحقیق و تفحص در آثار به جا مانده از ایشان و همچنین مصاحبههای شفاهی با بازماندگان شاگردان حبیب سماعی است.کتاب با ارائه اطلاعات تاریخی مستند، نقاط مبهمی از زندگی و نوازندگی حبیب را برای علاقهمندان موسیقی آشکار میکند.
کتاب حاوی یک لوح فشرده است که مشتمل بر مصاحبههای صوتی و برخی نواختههای شاگردان سماعی است. انتشار این اثر ارزشمند در خصوص زندگی استاد حبیب سماعی، باعث شد تا معدود منتقدانی که عقیده داشتند جایگاه رفیع این استاد بهواسطه نبود منابع مستند و مستدل و اسطورهسازی شاگردان ایشان حاصل شده، به توانایی و جایگاه واقعی حبیب سماعی پی ببرند.
کتاب در دو بخش تدوین شده است. بخش اول به بررسی شرح حال و شیوه سنتورنوازی حبیب سماعی و راویان آثار او میپردازد. بخش اول با ارائه شجرهنامه سنتورنوازان قاجار آغاز میشود که موقعیت حبیب سماعی در این شجرهنامه را مینمایاند. ارائه این شجرهنامه فرض وجود مکتب سنتور نوازی قاجار در شاخه اصلی آن را تقویت میکند. پس از آن بررسی ادبیات موجود درباره حبیب سماعی درج شده است که به معرفی مقالات و کتب نوشتهشده درباره حبیب سماعی میپردازد. ضمائم و مستندات بخش اول را در برمیگیرد.