- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 155341 - 118/2
- وزن: 0.40kg
حاکمیت قدرت یا حاکمیت قانون
نویسنده: نیکول دلر - آرجون ماکیخانی - جان باروز
مترجم: کاظم غریب آبادی - سیدحسین حجازی
ناشر: ابرار معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 353
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
ارزیابی سیاست ها و اقدامات آمریکا در مورد معاهدات امنیتی
کتاب «حاکمیت قانون یا حاکیت قدرت» که بیانگر روند برخورد دوگانه ایالات متحده با «حقوق بین الملل» ، «سازمان های بین المللی» و «معاهدات امنیتی است» ، در نوع خود اثری بدیع ، مستدل و حقوقی می باشد. ارزش این اثر هنگامی دوچندان می گردد که با استنادات محکم حقوقی برخی از معتبرترین اساتید حقوق بین الملل آمریکایی و نیز برخی مقامات ارشد آمریکایی همراه می شود. ایالات متحده آمریکا پس از فروپاشی شوروی و درحالی که خود را پیروز میدان قلمداد می کرد ، «نظم نوین جهانی» را مطرح نمود.
ایالات متحده آمریکا پس از فروپاشی شوروی و در حالی که خود را پیروز میدان قلمداد میکرد، «نظم نوین جهانی» را مطرح نمود. ایجاد چنین نظمی بهزعم مقامات آمریکایی، به معنای حاکم شدن ارزشها و فرهنگ آمریکایی به دلیل برتری فرهنگ و ارزش آمریکایی است. مقامات ایالات متحده در توجیه ادعای خود، شکست بلوک شرق و برتری ارزشهای کاپیتالیستی بر اصول مارکسیسم را دلیل مبرهن و آشکاری دانستند که نشانگر تسلط ارزشهای آمریکایی بر ساختار نظام بین الملل و لزوم حاکمیت این ارزشها بر تمامی عرصههای روابط بینالملل میباشد.
در چارچوب اجرا و نهادینه کردن «نظم نوین جهانی»، یکی از مهمترین عرصههای مورد توجه ایالات متحده که میتوانست در این راستا تأثیر بسزایی در روند یکجانبهگرایی ایالات متحده داشته باشد، تدوین و اجرای «رژیمهای امنیتی» بود. اجرای «رژیمهای امنیتی» میتوانست بسیاری از خواستههای ناعادلانه ایالات متحده را در سطوح بینالمللی و منطقهای جامه عمل پوشانده و به آن رنگ و لعاب حقوقی و بینالمللی دهد.
با این اوصاف ایالات متحده روند فعالی را در مجامع و سازمانهای بینالمللی در راستای ترسیم نرمها و هنجارهای حقوقی و به عبارت دیگر «تدوین حقوق بینالملل بر اساس منافع خود» بهکار بست تا بلکه از این طریق روند مورد نظر خود را به نحو مطلوب به پیش برد.
فهرست
• بررسی سیاست های ایالات متحده در مورد سیستم های حقوق بین الملل
• معاهده ، منع گسترش سلاح های هسته ای
• معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای
• کنوانسیون سلاح های شیمیایی
• کنوانسیون سلاح های میکروبی
• معاهده منع مین های ضدنفر
• و ...