- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167432 - 111/1
- وزن: 1.80kg
حافظ معنوی
نویسنده: خواجه حافظ شیرازی
به روایت: غلامحسین ابراهیمی دینانی
به کوشش: کریم فیضی
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 991
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
غزلیات حافظ شیرازی به روایت دکتر دینانی
حق با حافظ است كه ميگويد: نبود رنگ دو عالم كه رنگ الفت بود. رنگ علامت كثرت است. مقصود حافظ اين است كه اصل هستي محبت است. يعني خداوند عالم را براساس محبت به وجود آورده است. ظهور عالم بر اساس محبت است و اگر محبت در مبدأ نبود، عالم ظاهر نميشد.»
از غزل شانزدهم ديوان حافظ
«حافظ معنوي» شرح و تفسيري روان و امروزي بر غزليات عالمگير حافظ شيرازي است كه به عنوان يكي از شاعران بزرگ ايران و جهان، روايت زندگي ايراني را برعهده دارد. در اين تفسير كوشش به عمل آمده است تا علاوه بر رفع شدن مجهولات و ابهامات سخن خواجه شيراز، ارتباط آنها با حقيقت، انسان، زندگي، تاريخ و بخصوص فرهنگ ايراني و اسلامي تبيين و تشريح شود.
کریم فیضی این کتاب را در دو بخش تنظیم کرده که نخستین بخش آن به چند مسالهی بنیادی پیرامون حافظ و دیدگاههای او میپردازد. در این قسمت، روش تحقیق پیرامون لسانالغیب در "حافظ معنوی" توضیح داده شده است و جایگاه حافظ در زمانهی خودش چه در عرفان و فلسفه و چه در شعر، تبیین شده است. وی حتی به برشمردن شباهتها و تفاوتهای حافظ با دیگر چهرههای بزرگ شعر، عرفان و فلسفه نیز اقدام کرده و شخصیت و نگرش حافظ را در برابر ابنسینا، خیام و حلاج، موشکافی میکند.
در بخش اول "حافظ معنوی"، ساختارشکنی در شعر حافظ نیز بررسی شده و از این جهت که آیا میتوان وی را با تعاریف امروزی لیبرال خواند نیز سخنی به میان آمده است. میراث حافظ و غزلهای او، تفسیر آنها و داوری نهایی، آخرین مطالبی است که در اولین بخش از کتاب "حافظ معنوی" تالیف "کریم فیضی" به آنها پرداخته شده است.
اما همانطور که از عنوان فرعی این اثر بر میآید، "غزلیات حافظ شیرازی به روایت دکتر دینانی" در آن شرح داده شده است و بخش دوم کتاب "حافظ معنوی" به این تفاسیر اختصاص دارد. بخشی از این تفاسیر در جلد نخست این مجموعه و ادامهی آن در جلد دوم کتاب "حافظ معنوی" گنجانده شده است. در تفسیر "غزلیات حافظ شیرازی به روایت دکتر دینانی"، عمدهترین مواردی که در غزلیات حافظ به چشم میخورند، برجسته شده و از جملهی این موضوعات میتوان به هستی و وجود، عشق و محبت، معرفت و اخلاق، وحدت و کثرت، آزادی و سعادت و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.
فهرست
حافظ و چند مسئله بنيادي
حافظ و زمانه
جايگاه فلسفي و عرفاني حافظ
تفاوتها و مشابهتهاي ابنسينا و حافظ
خيام و حافظ
حلاج و حافظ
آيا حافظ ليبرال است؟
عشق
هستي
وحدت
كثرت
آزادي
سعادت
معرفت
اخلاق
روزگار حافظ
و...