- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162986 - 78/4
- وزن: 0.40kg
حافظ در اوج
نویسنده: پرویز خائفی
ناشر: فرهنگ و هنر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 230
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1353 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات ؛ جلد اول
حافظ کسی است که باید او را بیشتر شناخت و بهخصوص در برابر و نگاه آنان که به فطرت نزدیکترند، به او اشاره کرد. باید در حجرهها و دالانهای مبهم اندیشه حافظ چراغی کاشت و از رازهایی که غالبا زمان کشفشان مصادف است با لحظه میلاد تارهای سپیدمو، پرده برداشت تا نسل جوان پیشتر بماند و رهپیمای ناپیمودهها در مسیر ادراک اندیشه حافظ باشد.
این کتاب در زمینه بررسی ارزشها و ویژگیهای زبان و شعر پرشوکت و مفاهیم غنایی و فلسفی غزل حافظ است که خود رکن اساسی شعر و زبان فارسی است. در این کتاب، نویسنده با چشماندازی تازه کیفیت و بهرهوری و تأثیرپذیری حافظ از شاعران دیگر و چگونگی سیر تکاملی غزل در زبان فارسی تا عصر حافظ که اوج شکلپذیری غزل از نظر مفهوم و کلام است را مورد مطالعه قرار داده است. در این بررسی بیآنکه ارج و اهمیت کار شاعران دیگر نادیده گرفته شود، عظمت و والایی سخن متعالی حافظ نشان داده شده است.
آشکار است که منظور اساسی نویسنده این بوده است که نشان دهد شعرائی که قبل از حافظ میزیستهاند و یا معاصر او بودهاند چه تأثیری در کار شاعری او داشتهاند و لهذا 286 غزل از غزلهای خافظ را (یعنی تا آخر غزلهائی که با حرف زاء پایان مییابد)مورد مطالعه قرار دادهاند و 30 تن از شعرای فارسی زبان را در این جلد و در هفت مقاله ، آورده است و ابیاتی از آنها را با ابیاتی از حافظ مقابله و مقایسه نمودهاست...
پرویز خائقی متولد ۱۳۱۵ شیراز است، جد پدری او نیز میرزا اسماعیل خائف شیرازی شاعر بوده و دیوان دارد. خائفی شعر را از سالهای دبیرستان آغاز کرده و از همین سالها با مطبوعات کشور همکاری مستمر داشته است تحصیلات دانشگاهی را در رشته ادبیات فارسی در زادگاه خود گذرانده است. «حصار» نخستین مجموعۀ شعری او در سال ۱۳۴۲ منتشر شد کتابهای بعدی او: باز آسمانی آبی است، از لحظه تا یقین، این خاک تابناک طربناک و کی شعر تر انگیزد؟ است.
خائفی غیر از ۳۰ سال خدمات اداری سالها در دانشگاههای مختلف ادبیات فارسی تدریس کرده است. از شیفتگان و پژوهندگان حافظ است. غیر از مقالات تحقیقی و ادبی سه کتاب به نامهای حافظ در اوج، مقالهها و مقابلهها و نگاهی به غزل حافظ آثار چاپ شده دیگر اوست. بازگشت و پند سعدی در زمینه کار نوسوادان و یادنامهی میرزای کاظمی شیرازی نیز از اوست. دو کتاب زیر چاپ دارد یکی نقد و بررسی آثار فریدون توکلی و دیگر غزل فارسی در خطۀ فارس است. خائفی شعر و ادب سترگ کهن را پاس میدارد و تحول نیما را در شعر امروز ضرورتی غیرقابل تردید میداند.