- موجودی: موجود
- مدل: 195913 - 110/6
- وزن: 1.10kg
حاجی واشنگتن
نویسنده: اسکندر دلدم
ناشر: گلفام
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 642
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
مصور
پرفروشترین کتاب تاریخ معاصر
تاریخ روابط ایران و آمریکا در روزگار قاجاریه و پهلوی
حسینقلیخان صدرالسلطنه معروف به حاجی واشنگتن نخستین سفیر ایران در ایالات متحده آمریکا بود. وی در سال ۱۸۸۸ میلادی (۱۲۶۷ خورشیدی) به عنوان سفیر به آمریکا فرستاده شد. وی فرزند میرزا آقاخان نوری بود.سرگذشت حاجی واشنگتن یکی از خواندنیترین ماجراهای تاریخ دیپلماسی ایران است . مملکت رو تعطیل کنید دارالایتام دایر کنید ، درست تره! مردم نان شب ندارند ، قحطی است ، مرض بیداد می کند ، نفوس حق النَفَس میدهند.
تا زمان ناصرالدین شاه مردم، البته غیر از مردم کوچه و بازار، یعنی آن دسته از مردمی که مصدر امور بودند و سواد فارسی هم داشتند، میپنداشتند آمریکا بهراستی در زیرزمین واقع است و اگر حدود دویست ذرع چاه بکنند به آمریکا خواهند رسید حتی مقامات ایران نمیدانستند آمریکا در کدام نقطهی عالم واقع است و نام آن قاره را هم ینگه دنیا میگفتند تا این که در سال ۱۸۸۳ میلادی/ خورشیدی مستر آرتور رییس جمهور ایالات متحدهی آمریکا به فکر افتاد به ایران که هم مرز روسیهی تزاری و عثمانی بود سفیری بفرستد و این سفیر در دربار پادشاه ایران نفوذ پیدا کند تا دست کم بتواند آمریکا را آن طور که هست به شاه و زمامداران ایران بشناساند. از این رو مستر بنجامین را به سمت نخستین سفیر و مامور ویژه در دربار ایران ایران تعیین کرد و به تهران فرستاد.
بنجامین با تشریفات مخصوص به ایران وارد شد و با ناصرالدین شاه چندین جلسه دیدار کرد و در این دیدارها که گاهی با حضور مترجم و گاهی بدون حضور مترجم بود(چون شاه زبان فرانسه را میدانست) دو طرف پذیرفتند دولت ایران برای ایجاد روابط حسنه سفیری به آمریکا گسیل دارد تا این سفیر بتواند ایران را آن طوری که هست به آمریکاییها بشناساند و در ایجاد روابط صمیمانه بین دو مملکت توفیق حاصل نماید.
باران رحمت از دولتی سر قبله عالم است؛ سیل و زلزله از معصیت مردم! میرغضب بیشتر داریم تا سلمانی؛ سربریدن از ختنه سهل تر !. ریخت مردم از آدمیزاد برگشته. سالک بر پیشانی همه مهر نکبت زده. چشم ها خمار از تراخم است، چهره ها تکیده از تریاک.
خلق خدا به چه روزی افتاده اند از تدبیر ما!... دلال، بدکاره، لوطی، یله، قاب باز، کف زن، رمال، معرکه گیر،... گدایی که خودش شغلی است! ...