- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 115564 - 117/3
- وزن: 0.70kg
- UPC: 650
حاجی بابای اصفهانی
نویسنده: جیمز موریه
مترجم: میرزا حبیب اصفهانی
ناشر: بمبئی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 325
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1263 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : عالی ~ درحد نو ؛ کتاب از صفحه 15 شروع می شود و پایین صفخه انتهایی افتادگی دارد
مروری بر کتاب
جیمز موریه، دیپلمات و نویسنده بریتانیایی قرن نوزدهم و مامور سیاسی مقارن با سلطنت فتحعلیشاه قاجار در ایران بود. «موریه» در سال ۱۸۰۸ ذیل منصب منشی «هارفورد جونز»، سفیر وقت بریتانیا به ایران سفر کرد. در این سفر، «جونز»، عهدنامه مجمل را با نمایندگان فتحعلیشاه قاجار به امضا رساند. یک سال بعد، موریه، میرزا ابوالحسن خان شیرازی را به عنوان سفیر ایران در دربار انگلستان در سفر به لندن همراهی کرد.
احتمالاً همنشینی با میرزا ابوالحسن در طول این سفر در نگارش کتاب «سرگذشت حاجی بابای اصفهانی» تاثیر زیادی داشته است. سپس در سال ۱۸۱۰ مجددا و این بار در خدمت «سرگور اوزلی» به تهران بازگشت و تا سال ۱۸۱۶ که ایران را ترک گفت برای مدتی، وزیر مختار بریتانیا در ایران نیز بود. «موریه» پس از بازگشت به انگلستان با توجه به شناختی که از جوامع شرقی و منش مردم این سرزمین به دست آورده بود، چند کتاب به رشته تحریر درآورد که معروف ترین آنها «سرگذشت حاجی بابای اصفهانی» است.
... این حاجی بابا میرزا ابوالحسن خان ایلچی است که به یکی از رجای معروف دوران قاجار است.میرزا ابوالحسن خانواده اش از مردم مهاباد اردستان بودند.خانواده او از مهاباد اردستان به اصفهان نقل مکان کرده اند ولی به سبب اینکه دایی او در دستگاه صدر اصفهانی صدرالعظم فتحعلیشاه صاحب مقام والایی بود میرزا ابوالحسن را که جوان هشیار و زیبایی بود به وسیله دایی خود وارد دستگاه دولت کرد...
میرزا حبیب ایجاز و استحکام و وقار زبانش را به اسلاف خودش مدیون است و زبان او حلقهی پیوندی است میان فارسینویسی قرن ششم هجری با عصر ما. میرزا حبیب زبانی را که به دست منشیان بیمایه و ادیبان متظاهر قلمبهسلمبهنویس معاصرش به زبان الکن به بنبست رسیده و دست و پا بستهای تبدیل شده بود، به یک زبان زندهی داستانگو تبدیل کرد و با تسلطی که بر زبان گفتار زمانهاش داشت و با پیوند زدن این زبان به زبان نهصدسالهی فارسی، به همنهادی رسید که در قالب زمان به خوبی جا میافتاد و جواب میداد.
"سرگذشت حاجی بابای اصفهانی" برای اولین بار در سال 1905 میلادی در کلکته و از روی نسخهی دستنوشتهی شیخ احمد روحی کرمانی به چاپ رسید.
فهرست
• در ولادت و تربیت حاجی بابا
• به خیال افتادن حاجی بابا و...
• سرگذشت درویش صفر و دو نفر رفیق او
• در بیان دریافتن حاجی بابا که دنیا دار مکافات است و...
• سرگذشت یوسف ارمنی و مریم
• بازگشت حاجی بابا اردوی سلطانیه و...
• و...