- موجودی: موجود
- مدل: 176396 - 92/4
- وزن: 0.48kg
جویبار لحظه ها
نویسنده: محمدجعفر یاحقی
ناشر: جامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 440
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 5
مروری بر کتاب
ادبیات معاصر فارسی
نگارنده در این کتاب نکاتی مختصر از پیشینه ایران، و وضعیت تاریخی و فرهنگی این سرزمین فراهم میآورد و سپس به معرفی جریانهای عمدهی ادبی معاصر در هشت دهه پرداخته و ویژگیهای شعر و نثر مربوط به هر دوره را با شرح و ارزیابی شاعران یا نویسندگان ارائه کرده است. در میان صفحههای کتاب، تصاویری از شاعران و نویسندگان نیز به چشم میخورد. مبدا ادبیات معاصر در این کتاب «افسانهی» نیما یوشیج (1302) در نظر گرفته و کتاب در شش بخش تدوین شده است.
تلاشهای زیادی در راستای تعریف ادبیات، توسط محققین مختلف انجام گرفته است. به عنوان مثال، بعضی از صاحبنظران، ادبیات را معنای تخیلی یک داستان یا نوشته غیرواقعی میدانند. با این حال، به وضوح مشخص است که چنین گفتهای به دور از یک تعریف جامع است. ادبیات امروزه به آثار ادبی ارزشمند برگرفته از اندیشه و تخیل اطلاق میشود. در حقیقت این یک تعریف کامل و اساسی از ادبیات است که آن را به عنوان نوشتههای متعالی و ارزشمندی معرفی میکند که خیال و اندیشه را به بهترین و عالیترین حالت ممکن بیان میکنند.
مطالعه ادبیات یک کشور، برای شهروندان آن الزامی است؛ زیرا مطالعه ادبیات، آنها را با فرهنگ و آداب و رسوم نیاکان خود آشنا میکند و در واقع دلیل و منشا تاریخی برخی باورها را کشف میکند و به همین دلیل دانش آموزان از کلاس اول ابتدایی تا دانشگاه، ادبیات فارسی را در برنامهی درسی خود مطالعه میکنند. ادبیات یک هنر خلاقانه است و همه ما میدانیم که هر هنری مواد خام خود را دارد. از آنجایی که زبان، یکی از مواد خام ادبیات است، برای درک ادبیات، باید زبان و قواعد آن را فهمید.
فهرست
پس از بیداری
عصر شعر نیمایی یا دوره نوگرایی
درآمدی بر ادبیات عصر انقلاب
ادبیات داستانی معاصر
مقالهنویسی و فارسی دانشگاهی
ادبیات زنان در ایران معاصر
و...