- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164765 - 57/6
- وزن: 0.40kg
جهل مقدس
نویسنده: اولیویه روا
مترجم: عبداله ناصری طاهری
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 375
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
زمان دین بدون فرهنگ
الیویه روآ ، یکی از برجسته ترین تحلیلگران اسلام سیاسی در جهان است . اودر جداسازی مدرن بین جوامع ایمانی و دینی و هویت های فرهنگی اجتماعی ، فضایی حاصلخیز برای رشد بنیادگرایی پیدا می کند. سکولاریزاسیون به جای رهایی دادن جهان از دین ، نوعی جهل مقدس را به ریشه انداختن ترغیب می کند ، یک ضد روشنفکری که نوید دسترسی فوری به مقدسات را می دهد و خود را در تقابل مستقیم با فرهنگ مشرک معاصر قرار می دهد.
او معتقد است اسلام رادیکال در این منطقه ربطی به دین و شعار دینی ندارد و جهادیهای تکفیری الزاما مذهبی نیستند و انتخاب مذهبی آنها یک گرایش ابزاری برای شورش است. از نظر روآ، افراطیهای جهادی، اسلام اخلاقی را صرفا یک ایدئولوژی سیاسی میدانند تا یک مذهب و البته تاکید میکند ساحت اسلام را باید از اتهام به یک «آئین کهنه پرستی» مبرا دانست. در کتاب «جهل مقدس» هم همین رویکرد را علاوه بر اسلام، در مورد مسیحیت صادق میداند و معتقد است در هر دو مذهب، زمانی که دین و فرهنگ تعامل نداشته باشند، بنیادگرایی شکل میگیرد.
سکولاریزاسیون جامعه قرار بود مردم را از دین آزاد کند ، اما افراد در حال تبدیل شدن توده ای به ادیان اصولگرایی مانند انجیلی پروتستان ، سلفی گری اسلامی و یهودیت حریدی هستند. این مذاهب یا از طریق مراجعه کنندگان گاه به گاهش ، مانند فست فود حلال ، پیروان خود را به یک فرهنگ متصل می کنند ، یا از طریق آیین های «پاکسازی» ما، به مومنان اجازه می دهد تا یک زبان را کاملا برای خودشان کنند.
به جای بازگشت به عبادت مذهبی سنتی ، روآ استدلال می کند که ما شاهد فردی سازی ایمان و جدا شدن جوامع ایمانی از هویت های قومی و ملی هستیم. این امر باعث شده است که ادیان فرهنگی یکپارچه مانند کاتولیک و مسیحیت ارتدوکس شرقی در معرض دفاعی قرار گرفته و چالشهای جدیدی را برای دولت و جامعه به وجود آورد. روآ گزینه های موجود در اختیار قدرت هایی که امیدوار به ادغام یا کنترل این گروه ها هستند ، را مورد بررسی قرار می دهد و بحث می کند که آیا حاشیه نشینی یا همگن سازی بیشتر مومنان را از فرهنگ آنها جدا خواهد کرد یا نه.