- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 138802 - 70/3
- وزن: 0.40kg
جهانی شدن و جنوب
نویسنده: مارتین خور
مترجم : احمد ساعی
ناشر: قومس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 192
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
برخی مباحث انتقادی
همراه با دو ضمیمه:
1- جهانی شدن و دو روایت از فقر جهانی
2- جهانی شدن از دیدگاه واقعگرایی، آرمانگرایی و ساختارگرایان تاریخی
اين کتاب ماهيت جهاني شدن اقتصاد،برخي از جنبه هاي کليدي آن(آزاد سازي مالي، تجاري و سرمايه) وتحولات اخير در اقتصاد جهاني همراه با الزامات آن براي براي کشورهاي جنوب را بررسي مي کند.همچنين پيشنهادها و راهکارهايي را در مورد کاهش موثر جنبه هاي منفي جهاني شدن،بويژه در مورد اقداماتي که کشورهاي جنوب براي مديريت بهتر و کاهش خطرهاي ناشي از جهاني شدن اقتصاد و تقابل سطوح ملي و بين المللي مي توانند انجام دهند،مطرح و ارائه مي نمايد.
در فصل اول کتاب، به اجمال اشکال اساسی جهانی شدن شامل آزادسازی اقتصادی، جهانی شدن سیاستگذاری و ماهیت نامتوازن و تاثیرات این روند بازگو گردیده است. سه فصل بعدی به تبیین جوانب عمده جهانی شدن اقتصادی اختصاص دارد به گونهای که در فصل دوم از آزادسازی تجاری و بعضی یافتهها درباره اثرات آن و تحولات اخیر در سازمان تجارت جهانی سخن رفته، این مباحث را دربر میگیرد: بررسی آزادسازی مالی شامل دور اخیر بحرانهای مالی، مخاطرات جریانهای کوتاه مدت و فرار سرمایه و ناکار آمدیهای نظام مالی جاری.
مباحث فصل چهارم به تحلیل آزاد سازی سرمایهگذاری، ماهیت سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI)، الزامات این طرحها و تلاش برای انعقاد موافقت نامههای بین المللی در خصوص سرمایهگذاری اختصاص مییابد. در فصل پنجم پیشنهادها و راهکارهایی در این زمینه عضه شده است.