دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

جهانی شدن، رشد و فقر

جهانی شدن ، رشد و فقر

نویسنده: صابر شیبانی اصل
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 295
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

پژوهشی در طراحی اقتصاد همبسته جهانی

جهانی شدن همبستگی رشد اقتصادی و اجتماعی در سراسر جهان فرایند پیچیده ای است که بسیاری از جنبه های زندگی بشررا تحت تاثیر قرار می دهد . رشد سریع و کاهش فقر و نا برابری در بسیاری ازکشورهایی که در دهه های اخیر به اقتصاد جهانی پیوسته اند توسعه سریع فناوری ارتباطات و حمل و نقل آسان جایگزینی صادرات کالاهای تجاری به جای صادرات مواد خام در کشورهای در حال توسعه اصلاحات گسترده در ساختارها و شرایط حاکمیتی و مدیریتی بهبود شرایط سرمایه گذاری ایجاد اشتغال و تولید ثروت از جمله آثار مثبت جهانی شدن هستند.

هرچند جهانی‌شدن در کوتاه‌مدت با تشدید چرخه رکود رونق تجاری در بازار کار و سرمایه نابسامانی ایجاد می‌کند، بسیاری از این نابسامانی‌ها در بلندمدت از بین می‌روند و اقتصاد در مسیر رشد و توسعه قرار می‌گیرد…

در این کتاب، طی 5 فصل موج‌های سه گانه جهانی شدن، سیاست‌های مربوط به جریان سرمایه و مهاجرت، موضوعات نهادها و سیاست‌های محلی و رابطه جهانی شدن با فرهنگ و محیط زیست بررسی و تبیین می‌گردد. نویسنده در این کتاب همچنین به این جمع‌بندی مقدماتی می‌رسد که یکپارچه سازی جهانی در کاهش فقر و افزایش رشد اقتصادی موثر است. وی در این کتاب ضمن ارزیابی آثار جهانی شدن و نگرانی‌های پیش رو با هدف حداقل رساندن خطراتی که جهانی شدن به طور بالقوه ایجاد می‌کند و نیز به حداکثر رساندن فرصت‌هایی که برای فقرا فراهم می‌آورد، یک دستورالعمل اجرایی را توصیه می‌کند.

این تحقیق روی آثار یکپارچه سازی اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و به خصوص بر مردم فقیری که در این کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند متمرکز شده است. حدود یک پنجم جمعیت جهان با درآمدی کمتر از 1 دلار در روز زندگی می‌کنند و این موضوع در جهانی با این همه و فور غیر قابل قبول است. سوالات کلیدی که ما در این مطرح می‌کنیم عبارت‌اند از این که آیا یکپارچه سازی اقتصادی به کاهش فقر کمک می‌کند؟ و چگونه می‌تواند این امر را به طور موثر‌تری انجام دهد؟ تحقیق ما سه یافته مهم به همراه داست که بر بحث‌های سیاست‌گذاری کنونی جهانی شدن اثر می‌گذارد. اولا، کشورهای فقیر با حدود سه میلیارد نفر جمعیت وارد بازارهای جهانی محصولات کارخانه‌ای و خدمات شده‌اند.

در حالی که 20 سال قبل سهم عمده صادرات کشورهای در حال توسعه را کالاهای اولیه تشکیل می‌داد، اینک محصولات کارخانه‌ای و خدمات وجه غالب صادرات این کشورها را تشکیل می‌دهد. این یکپارچه‌سازی موفق، به طور اعم به سیاست‌های کاهش فقر کمک کرده است... دومین بخش یافته‌ها را نتایج مطالعات صورت گرفته بین کشورها و مطالعات داخلی آن‌ها تشکیل می‌دهد. یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های روند جهانی شدن در دو دهه گذشته این است که کشورهایی با حدود دو میلیارد نفر جمعیت در خطر رانده شدن به حاشیه اقتصاد جهانی قرار دارند.

میزان درآمد در این کشورها کاهش یافته و فقر در آن‌ها در حال افزایش است، میزان مشارکت آن‌ها در امور تجارت نیز کمتر از آن چیزی است که 20 سال قبل وجود داشت.... موضوع سوم به استاندارد سازی یا همگن‌سازی مربوط می‌شود. نظر‌خواهی‌ها در کشورهای گوناگون حاکی از این نگرانی است که یکپارچه سازی اقتصادی به همگن‌سازی فرهنگی یا نهادی منجر خواهد شد....


فهرست

• موج جدید جهانی شدن و آثار اقتصادی آن
• بهسازی معماری بین المللی برای پیوستگی
• تقویت سیاست ها و نهادهای داخلی
• قدرت فرهنگ و محیط زیست
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات