- موجودی: موجود
- مدل: 200028 - 16/4
- وزن: 0.90kg
جهانگردی در چشم اندازی جامع
نویسنده: چاک. وای. گی , ادآردو فایو سولا
مترجم: علی پارسائیان , سید محمد اعرابی
ناشر: دفتر پژوهش های فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 508
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ جلد کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
گردشگری یا توریسم ؛ سفر به قصد لذت بردن یا کسبوکار است؛ همچنین به معنی تئوری و عمل سیاحتگری، تجارت، جذب، اسکان و سرگرمی گردشگران و تجارت مرتبط به برگزاری تور است. سازمان جهانی گردشگری با توجه به تمامی تعاریف گردشگری که تا قبل از سال ۱۹۹۴ ارائه شده بودند در سال ۱۹۹۵ یک تعریف نهایی منتشر کرد:
«مجموعه فعالیتهای فرد یا افرادی که به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود مسافرت و حداقل یک شب و حداکثر یک سال در آنجا اقامت میکنند و هدف از مسافرت آنان نیز گذراندن اوقات فراغت است. البته اهدافی نظیر اشتغال و کسب درآمد شامل آن نمیشود.»
بر این اساس کسانی که شامل این تعریف میشوند نیز گردشگر نامیده میشوند. گردشگری میتواند داخلی (گردشگر در داخل کشور خود مسافرت میکند) یا خارجی باشد. تعداد روزافزونی از مقصدها در سراسر جهان برای گردشگری گشوده و در آن سرمایهگذاری میشود. گردشگری از طریق ایجاد شغل و کسب درآمد صادراتی به یک عامل اصلی پیشرفت کشورها و توسعه زیرساختهای آنها تبدیل شدهاست.
طی شش دهه گذشته گردشگری یک توسعه و تنوع پیوسته را تجربه کرده و به یکی از بزرگترین بخشهای اقتصادی در جهان تبدیل شدهاست. گردشگری با وجود شوکهای گاه به گاه، تقریباً بدون وقفه به مرور رشد کردهاست که نشان دهنده قدرت و انعطافپذیری این بخش از اقتصاد است. ورود گردشگران بینالمللی از ۲۵ میلیون نفر در جهان در سال ۱۹۵۰ به ۲۷۸ میلیون نفر در سال ۱۹۸۰، و ۶۷۴ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ و ۱۲۳۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ افزایش یافتهاست. به همین ترتیب، دریافتهای گردشگری بینالمللی که از طریق مقصدهای جهانی به دست میآید از ۲ میلیارد دلار در سال ۱۹۵۰ به ۱۰۴ میلیارد دلار در سال ۱۹۸۰، و ۴۹۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ و ۱۲۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ افزایش یافتهاست. به عنوان یک گروه صادراتی در سراسر جهان، جهانگردی پس از مواد شیمیایی و سوخت و بالاتر از محصولات خودرو و مواد غذایی رتبه سوم را دارد. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، جهانگردی بهترین گروه صادراتی است.
فهرست
1 : مقدمه ای بر جهانگردی : هدف های آموزشی
2 : روندها و الگوهای مسافرت بخش دوم : تشکیلات و خدمات مسافرت و جهانگردی
3 : سازمان های خدماتی حمل و نقل
4 : اقامتگاه ها و خدمات پذیرایی ( میهمان داری )
5 : سیستم توزیع محصولات و خدمات جهانگردی
6 : محصولات و خدمات ویژه بخش سوم : بازاریابی و توسعه جهانگردی
7 : بخش بندی بازار جهانگردی و روان شناسی مسافرت
8 : بازاریابی جهانگردی
9 : پیش بینی و پژوهش در صنعت جهانگردی بخش چهارم : اثرات جهانگردی
10 : نقش جهانگردی در توسعه اقتصادی
11 : جنبه های اجتماعی و فرهنگی جهانگردی
12 : جهانگردی پایدار و محیط بخش پنجم : برنامه ریزی و سیاست های جهانگردی
13 : نقش دولت در مدیریت و سیاستگذاری جهانگردی
14 : نقش سازمان های منطقه ای و بین المللی در جهانگردی
15 : برنامه ریزی جهانگردی و توسعه مقصد جهانگردان
16 : توسعه و برنامه ریزی منابع انسانی در صنعت جهانگردی