- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 155121 - 96/7
- وزن: 0.30kg
جهان نگری
نویسنده: کارل گوستاو یونگ
مترجم: جلال ستاری
ناشر: توس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 232
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
گزینه ای از مقالات و خطابه های یونگ
... یونگ و چند تن از همکاران در چند سال تحقیق بر روی حافظه و ناخوداگاه ذهن به موارد اختلال ذهنی پرداختند و این همان نکته شد که یونگ ان را اختلالات نامید و هدف علمی خود را بر مبنای ان ترسیم کرد. یونگ در بررسی کارهای خود به تحقیق بر روی دو رفتار درونی و بیرونی ذهن پرداخت و نتایج کار او به نحوی بود که باز عده ای او را به دگماتیسم متهم کردند. پس از تیپ شناسی یونگ عمده کار خود را بر برخی رفتارهای انسان چون غریزه متمرکز کرد. او چنین معتقد بود که غریزه یک ساختار استوار است و نقاط انرژی متفاوتی هستند که رفتار غریزی یا تصورات خودجوش را سازمان می دهند.
رؤیاهای خودجوش از اسطوره ها یا محرک هایی است که به ذهن فرد رؤیابین نااشنا و غریبه است و به همین لحاظ برای او غریب می نماید. بر این اساس یونگ معتقد بود که این رفتارها پایه روان انسان هستند. انسان مدرن ساختاری منطقی برای خود ساخته و استقلال خود را از درون محدود کرده و همین امرعلت بسیاری از اختلالات روانی است.
یونگ نگرش یا بینش خاص خویش را روانشناسی تحلیلی نامیده است. صفت «تحلیلی» گواه بر دینی است که در حق روانکاوی که خود روزگاری مدافع گرمرو آن بوده، ولی فروید آن را ملک مطلق خود میدانست، و قدرشناسی وی ازین بابت، دارد. بعدها خاصه برای توصیف تأملات نظریش، از نامگذاری «روانشناسی پیچیده» سود جست که نظر به خصلت ترکیبی آموزهاش، با مقصود وی سازگارتر است. در واقع همّ و غم یونگ همواره پاس داشتن پیچیدگی روان آدمی و از یاد نبردن کلیت آنست.
فهرست
یادداشت مترجم
یونگ یا اقتدار صور مثالی
روانشناسی و شعر
مناسبات روانشناسی تحلیلی با شعر
زن اروپایی
پدیدهٔ دین، پادزهر «تودهزدگی»
غرب در رویارویی با مسائل دینی
غرب ـ شرق و معنای آنها
راه حق
یونگ و کیمیاگری