- موجودی: موجود
- مدل: 203826 - 94/6
- وزن: 0.40kg
مجله جهان نو ؛ شماره 3
صاحب امتیاز و مدیر مسئول: حسین حجازی
زیر نظر: امین عالیمراد
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 212
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1348 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ کتاب با نایلون جلد شده
مروری بر کتاب
مجله علمی ، ادبی ، هنری و اجتماعی
سال بیست و چهارم شماره 3
مجلهٔ جهان نو مجلهای بود ادبی اجتماعی به صاحب امتیازی حسین حجازی که در آن مجله نوشتههای ادبی-اجتماعی را از نشریات خارجی ترجمه و نشر میکرد.
حسین حجازی پس از چندی سردبیری مجلهٔ «راه نو» در سال ۱۳۲۳ به چاپ و نشر مجلهٔ «جهان نو» پرداخت. صاحب امتیاز مجله و گرداننده و پخشکنندهٔ آن خودش بود و مجلهای بود که جمعی از نویسندگان جوان را به حوزهٔ خود کشانید. عبدالحسین زرینکوب، جعفر شریعتمداری، مرتضی کیوان، محمدعلی اسلامی ندوشن، محمدجعفر محجوب، اصغر فتحی، علیاکبر کسمایی، سیروس ذکاء، مصطفی فرزانه، جمشید بهنام، امین عالیمرد، حسین یزدانیان و جمعی دیگر، از کسانیاند که آثارشان در دورههای اول مجله چاپ شدهاست. از ادبای قدیمی سعید نفیسی، علی جواهرکلام، عباس شوقی و خانبابا طباطبایی با آن همکاری داشتند.
حسین حجازی خود سعی میکرد که تازهترین نوشتههای علمی و اجتماعی را از منابع زبان انگلیسی ترجمه و چاپ کند. سعی دیگرش آن بود که مجله بههیچوجه حاوی مطلب مضر به حال خواندهها نباشد. دلش میخواست که مجله در خانوادهها محرم باشد و صدمهای به اخلاق جوانان و نوجوانان نزند و دانش آنان را وسعت ببخشد.
جهان نو به مدت سیزده سال بر همین اسلوب نشر شد. در قسمتی از سالهای اول انتشار، مرتضی کیوان سردبیر آن بود و پس از آن سالهای بیشتری امین عالیمرد با حجازی همکاری میکرد.
جهان نو عاقبت در سال ۱۳۳۳ از انتشار بازماند. تا اینکه از سال ۱۳۴۵ به قطع وزیری و بهطور ماهانه تجدید انتشار پیدا کرد. در این دوره مجله جنبهای جدی به خود گرفت و دو-سه شماره از دورهٔ جدید آن با همکاری رضا براهنی و جلال آلاحمد و جمعی از نویسندگان مشهور به چاپ رسید. بعد امین عالیمرد همچنان مجله را بر همان روال ادامه داد.
جهان نو جمعاً بیست سال در قطع رحلی کوچک (۱۳۲۵-۱۳۴۴) و شش سال در قطع وزیری (۱۳۴۵-۱۳۵۰) چاپ شدهاست.
با آثاری از :
م. آزرم
آزاده
مهدی اخوان ثالث
احمد اشرف
حسین ایلخانی
مهستی بحرینی
باقر پرهام
مرتضی ثاقب فر
مصطفی رحیمی
مصطفی شعاعیان
باجلان فرخی
صادق هدایت
منوچهر هزارخانی
و...
فهرست
چهار نامه از صادق هدایت
نگرشی بر تراژدی رستم و سهراب
وضع اقتصادی اروپای شرقی
درباره نظام آسیائی
ادبیات فلسطین
و...