- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 153921 - 84/2
- وزن: 1.00kg
جهان مسطح است
نویسنده: توماس ال.فریدمن
مترجم: احمد عزیزی
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 609
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1393 ~ 1390 - دوره چاپ: 5 ~ 2
مروری بر کتاب
تاریخ فشرده قرن بیست و یکم
نگرانی از تاثیرات ویرانگر جهانی شدن مشروع و حایز اهمیت است. اما چشم پوشیدن بر قدرت آن در توانمندسازی انسانها و غنیسازی گنجینه فرهنگی ما نیز به مفهوم دست شستن از تاثیرات بالقوه مثبت آن بر آزادی و گونهگونی انسانی است. مقصود من این نیست که مسطح شدن جهان همیشه موجب غنا و ماندگاری فرهنگ است.
نکتهای که بر آن تاکید دارم این است که این پدیده، برخلاف آنچه منتقدان جهانی شدن باور دارند، همیشه نابودکننده فرهنگ نیست. قانون جهانی شدن خیلی ساده است: اگر همه وجوه آن را خوب بدانید، یا همه وجوه آن را بد بدانید، نخواهید توانست آن را محقق سازید. جهانی شدن همه قابلیتهای توانمندسازی و ناتوانسازی، همگونسازی و ویژهسازی، یا مردمسالاری و فردسالاری را در بطن خود دارد
جان مایه این کتاب و چه بسا وجه تسمیه آن به نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات باز می گردد که چگونه این فناوری توانسته است جهان را به سمت یک سطح کردن پیش ببرد و بدین سان قرن ها پس از پیروزی کوپرنیک بر آموزه های بطلمیوس ،دوباره اثبات می شود که جهان کروی نیست!
کتاب هایی که روزنامه نگاران می نویسند در واقع یک گزارش تحقیقی بلند است و از آنجا که ادبیات ژورنالیستی بر آنها سیطره دارد جذاب تر و خواندنی ترند زیرا فقط یک روزنامه نگار می داند که چگونه خاطرات و ایده های بسیار گذرا را دستمایه یک کتاب کند و با اضافه کردن اطلاعات جانبی و داده های تحقیقاتی به آنها روح ببخشد .
امروزه تمامی پدیده ها متاثر از فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) هستند و حتی اگر با آن تعریف نمی شوند لااقل از چنین حامل یا محملی بهره می برند .تبعات ناشی از فاوا سبب شده است مناسبات جهانی تغییر کند، سرعت تحولات علمی و فناوری افزایش یابد ، نسل جدیدی به وجود آید ، بخش خدمات ، مولدتر از بخش های کشاورزی و صنعت شود ، بازارهای تولید و مصرف به هم نزدیک شوند و ...
جهان مسطح است کتابی است دربردارنده نظرات فریدمن در خصوص روند جهانی شدن و تحولات عصر ما که در آن پیشرفتهای رعدآسای فنّاوری و ارتباطات مردم جهان را بیش از هر زمان دیگری به هم پیوند داده و در عین حال که موجب انباشت ثروت در کشورهایی چون چین و هند شده، بقیه جهان را نیز ناگزیر به سریعتر دویدن، به خاطر بقا یا حفظ جایگاه موجود خود، ساخته است.
این کتاب درباره جهانی شدن است و مؤلف فرصتهای موجود در آن در حوزه توانمندسازی فردی و نیز رهاوردهای آن در خارج ساختن میلیونها انسان از فقر، و در عین حال نقاط ضعف آن در حوزههای سیاست، اجتماع و محیط زیست را به تصویر کشیده است. فریدمن در این کتاب از جهانِ مسطح رازگشایی میکند و امکان درک صحنههای حیرتآفرینی را که در جهان امروز هر لحظه در برابر خوانندگان رژه میروند، برای آنان فراهم میسازد. او ضمن تشریح رویداد مسطح شدن جهان در اوایل قرن بیست و یکم مفهوم آن را برای کشورها، شرکتها، جوامع و افراد و نیز چگونگی سازگار شدن دولتها و جوامع با این پدیده را توضیح میدهد.
مقصود فریدمن از «مسطح» متصل بودن، به مفهوم کاهش موانع تجاری و سیاسی، در پرتو پیشرفتهای تصاعدی فنّاورانه در حوزه دیجیتال است، که تجارت، یا تقریبا انجام همه چیز را به صورت آنی برای میلیاردها نفر در سراسر کره زمین ممکن ساخته است. جهانی شدن، به تعبیر او، بیش از آنکه نتیجه عملکرد شرکتهای بزرگ یا سازمانهای عظیم جهانی، نظیر بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول باشد، رهاورد عملکرد افراد است؛ افرادی که در جایگاهی مستقل و آزاد، به عنوان آفرینندگان و ابداعگران نوپدید (بخصوص در هند و چین) از طریق رایانه خود در عرصه جهانی به رقابت پرداختهاند.