- موجودی: موجود
- مدل: 194922 - 99/2
- وزن: 0.50kg
جهان عصر ما
نویسنده: جان میجر
مترجم : محمود جزایری
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 320
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1350 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
یک مقدمه تاریخی
تروتسکي نيز مي گويد:« هر کس که آرزوي يک زندگي آرام در سر مي پروراند، نمي بايست در قرن بيستم زاده شود. »
در میان کشورهای اروپایی شاید هیچ کشوری همچون بریتانیا الگوهای نوین سازماندهی زندگی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بشر را تجربه نکرده است. بریتانیا نه تنها در انقلاب صنعتی پیش قدم بود، بلکه همواره شاهد ظهور جدیدترین تئوریهای علوم اجتماعی و مکان مناسبی برای آزمون و خطای این نظریات بوده است. این پدیده هنوز هم در بریتانیا وجود دارد....
انسان شناس ها خود نظر مشخصي درباره اين موضوع ندارند. بعد از سالها فرضيه هايي نيز راجع به سرزمين ابتدايي آرياييان ارايه شد كه هركس به دفاع از يكي برخاست كه سرزمين آريايي را ناحيه هاي بالتيك, آلمان, روسيه, هند, ايران, درياي سياه, ميان دانوب و خزر, همينطور بين خزر و اورال, وحتي آفريقايي شمالي و…مي دانستند. و تازه عده يي نيز هيچگونه نظر خاصي نداشتند. علاوه بر آن هيچ معلوم نبود كدام دانشمند موثق تر است و اصطلاحاتي كه هر كدام بكار مي برد خاص خودش بود. اين تناقضات كافي است كه پوچي نظريه را بنماياند.
بطور خلاصه بايد گفت كه چون صفات نژاد آريا را نمي شد بر معيارهاي منطقي تفسير نمود, اين تقسيم بندي هرگز صورت جدي نگرفت و حتي دانشمنداني كه مي كوشيدند در اين مباحث شركت جويند و به خيال خود راه حلي بيابند, جز بوجود آوردن مشتي نظرات بيهوده و ياوه, طرفي نبستند. در حقيقت هم مهم نبود كه درست مي گفتند يا خير, افسانه معمولا” مهم تر از واقعيت است و تئوريسين هاي نژادپرستي در واقع افسانه پردازاني بودند كه براي مستمعين خود قصه مي گفتند.
علم كاذب آنان بخوبي تمايلات نهفته شخصيت انساني را آشكار مي سازد. به اين ترتيب بود كه نژاد پرستي يكي از اجزا ناسيوناليزم و امپرياليزمي بود كه در نيمه دوم قرن 19 ميلادي كه اوج سياستهاي استعماري بود به صورت نهضت هاي پان در آمد و نظريه ” نژاد آريايي” و برتري اين نژاد در صدر سياستهاي بعضي از حكام جاه طلب قرار گرفت و در نهايت دستاويزي براي يك جنگ تمام عيار بر عليه ” اقوام به اصطلاح غير آريايي” شد. بهايي كه سرانجام مردم جهان بر اين توهم نژاد پرستانه عقب افتاده پرداختند, فاجعه بشري جنگ جهاني دوم كه بر اساس تئوري ( باور به تمدن برتر هند و اروپايي نژاد برتر آريايي) شكل گرفت, بعد از آن جنگ بود كه پيشروترين محققين اروپا و جهان به اين تئوري نژاد پرستانه پشت كردند.
در قرن بيستم بعد از تجزيه عثماني, كشورهاي زيادي با انگيزه ناسيوناليستي در اروپاي شرقي, خاورميانه و شمال آفريقا از عثماني جدا شد و كشورهاي جداگانه تشكيل دادند. استعمارپير انگليس كه بيش از سيصد سال قبل براي براندازي عثماني كوشش مي كرد, از نيروي ناسيوناليستي يعني از دشمني تورك, عرب, كرد با يكديگر براي منفعت جنگي, اقتصادي و در يك كلام استعماري خود استفاده مي كرد و براي تسلط به مناطق پان ايرانيسم, پان عربيسم را به شدت تقويت كرد و مرزهاي مصنوعي بر اين مناطق تحميل كرد. در سال 1935 كابينه رايش سوم جلسه اي تشكيل داد و اعلاميه مخصوص صادر كرد كه بموجب آن ايرانيان را از نژاد آريايي خالص معرفي نمود و اصولا” نازيها براي تكميل دوستي و مودت بين دو كشور از افسانه(آريا) استفاده فراوان كردند....