- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 149455 - 114/1
- وزن: 0.40kg
جهان در اندیشه هیدگر
نویسنده: محمود خاتمی
ناشر: اندیشه معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 376
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
هیدگر بی تردید سهم بزرگی در شکل گیری فلسفه عصر جدید داشته است و همچنان دارد. برای فهم بهتر اندیشه هیدگر، با توجه به این قول او که «هر آینده ای همواره از گذشته ای است»، پی گیری درسگفتارهای اولیه اش از اهمیت خاصی برخوردار است.
نویسنده بر آن است که طرح هایدگری مقابله ای است در وهله نخست با طرح دکارتی که بنیاد فلسفه و دانش جدید است و در وهله دوم با کل متافیزیک غربی.تحلیل هایدگر تلقی متداول از جهان را دگرگون می کند و چشم اندازی نو در برابر انسان جدید فرا می نهد.هدف اصلی رساله حاضر آن است که دریچه ای به این چشم انداز بگشاید و ضمن تبیین غرض و تشریح ساختار «جهان در اندیشه هایدگر» انسجام نظری و درونی طرح او را بازنماید.
این بازنمایی نخست این دیدگاه را پیش می نهد که بحث های به ظاهر متعارض و پراکنده هایدگر در آثار اولیه و آثار متاخرش در اصل یک طرح دو مرحله ای است برای ارائه «جهانی» متفاوت با «جهان» به معنی متداول آن در دوران جدید، و نه آن گونه که مفسران هایدگر پنداشته اند؛ دو نظریه متمایز درباره جهان.»
بر اساس این کتاب، مساله اصلی هایدگر، بحران انسان معاصر غربی است و به نظر هایدگر این بحران ریشه در اندیشه فلسفی غرب و ظهور تمدن و دوران جدید و علم و فناوری مدرن دارد. این بحران دارای دو بعد است: بی خانمانی انسان و نیست انگاری (نیهیلیسم.) نویسنده این کتاب، کوشیده آرا و راه حلی را که هایدگر خود مقابل این بحران ارائه کرده است، تبیین کند. مساله «وجود» که هایدگر آن را مساله اصلی فلسفه می داند، در همه مراحل اندیشه هایدگر، بنیان راه حل او برای بحران مذکور است.
از مزایای این کتاب، این است که ضمن طرح مباحث تخصصی فلسفه هایدگر، ارتباط منطقی اندیشه وی را با راه حلی که برای رفع بحران انسان معاصر غربی ارائه کرده، نشان می دهد.نویسنده بر آن است که طرح هایدگری مقابله ای است در وهله نخست با طرح دکارتی که بنیاد فلسفه و دانش جدید است و در وهله دوم با کل متافیزیک غربی.
فهرست
زمینه تکوین تلقی هیدگر از جهان
جهان و حضور
جهان و دازین
جهان و زمان
جهان و زبان
جهان، رهیافت نظری و بحران دوران جدید
جهان گوهری: در جستجوی راه نجات