- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180412 - 9/2
- وزن: 0.60kg
جهان داستان غرب
نویسنده: جمال میرصادقی
ناشر: اشاره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 500
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
16 داستان کوتاه با ترجمه و شرح و تفسیر همراه با واژهنامه اصطلاحات ادبیات داستانی
جهان داستان غرب خصلتها و خصوصیتهای انواع داستان کوتاه را به نمایش میگذارد. در مجموعه حاضر بیست داستان کوتاه از نویسندگان جهان, با شرح و تفسیر فراهم آمده است.داستان کوتاه، روایت به نسبت کوتاه خلاقهای است که نوعاً سروکارش با گروهی محدود از شخصیتهاست که در عمل منفردی شرکت دارند و غالباً با مددگرفتن از وحدت تأثیر بیشتر بر آفرینش «حال و هوا» تمرکز مییابد تا داستانگویی. اگر به طور کلی دربارۀ ماهیت داستا نکوتاه صحبت شود، باید دو ویژگی عمدۀ آن مورد توجه قرار گیرد: اول اینکه در داستان کوتاه حتما باید حادثهای برای کسی یا چیزی اتفاق بیفتد و سبب تحولی شود. دیگر اینکه داستان کوتاه موفق در ترکیب اجزاء و عناصرش به استثنای اشعار غنایی، هماهنگتر و یکپارچهتر از انواع دیگر ادبی است.
ویژگی نخست، داستان کوتاه را از طرح جدا میکند و خصوصیت دوم داستان کوتاه را از قصه و رمان متمایز میکند.
تفاوت داستان کوتاه با قصه در این است که قصه بر محور حوادث خارقالعاده و ناگهانی برمیگردد و به ذکر کلیات وقایع و احوال میپردازد و داستان کوتاه به نقل جزئیات حوادث و وضعیت و موقعیتها و به خصوصیتهای فردی و روانشناختی شخصیتها توجه دارد. نویسندگانی که از آنها میتوان به عنوان بزرگان داستان کوتاه نام برد، نیکلای واسیلی یه ویچ گوگول، ادگار آلن پو، گیدومو پاسان، آنتون چخوف و ارنست همینگوی هستند. نویسندگان دیگری نیز بودند که نوعی از داستان کوتاهی را به وجود آوردند که پیش از آنها نظیر نداشته است، اینها عبارتند از: ماکسیم گورکی، جیمز جویس، اُ.هنری، کافکا، شروود اندرسن، رینگ لاردنر، ارنست همینگوی، بورخس و جی.دی.سلینجر.
آلن پو و گوگول آغازگزند. داستان کوتاه از چشمۀ فیاض نبوغ آنها آب خورده است و تأثیری را که این دو نویسنده بر نویسندگان بعد از خود گذاشتهاند، بسیار است. میتوان داستانها را به دو دستۀ متمایز تقسیم کرد: اول: داستانهای پلیسی و جنایی و علمی و انواع داستانهایی که در آنها بیشتر جنبۀ سرگرمکنندگی مورد نظر است و از آنها با عنوان داستان تفریحی یاد میکنند.
دوم: داستانهایی که بُعد عاطفی و روانشناختی آنها بر جنبۀ سرگرمکنندگی آنها میچربد و خصوصیت آموزندگی آنها بیشتر است و آنها را داستان تفسیری میخوانند. تمام داستانهای این مجموعه از این نوع دوم است و تفسیرهایی که بر داستانهای کوتاه برگزیدۀ این مجموعه نوشته شده، مصداق روشنی است از کیفیت والای آنها. در این تفسیرها کوشیده شده دلیل موفقیت، کمال و ماندگاری این داستانها مطالعه و بررسی شود و به خواننده یاری دهد تا داستان را بهتر و بیشتر بشناسد.
نویسنده کوشیده در این مجموعه از پیشکسوتان داستانهای کوتاه جهان، داستان نمونهای را انتخاب و ترجمه کند و اگر تفسیری بر آن نوشته شده، آن را به فارسی برگرداند. در شرح و احوال کوتاهی که بر زندگی نویسندگان نوشته است، به کیفیت و ویژگی داستانهای آنها اشاره کرده است و بر چند داستان نیز خود تفسیری نوشته است؛ زیرا در منابع خارجی تفسیری بر آنها نیافته است.