- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 180052 - 89/6
- وزن: 0.50kg
جهان جانوران
نویسنده: زدنک وسلوسکی
مترجم : مصطفی مفیدی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ : 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه جلد پشتی چسب خوردگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور
آیا جانوران متفاوتند ؟
غریزه پاسخ مثبت به خودآگاه ابتدایی براساس محرکهای قوی ومثبت را غریزه گویند گرایش درونی و ذاتی ارگانیسمهای زنده به سمت رفتارهای مشخص است. غریزه به معنای علاقهها و مهارتها و معلوماتی است که موجود زنده بدون آموزش و از ابتدای تولّد به صورت بالقوّه یا بالفعل با خود دارد. الگوهای رفتاری غریزی از سرشت برمیخیزند و اکتسابی و آموختنی نیستند.
رفتارهایی مانند نوع تغذیه و تولید مثل در حیوانات بدون تجربه قبلی و به طور خودکار و از پیش برنامهریزیشده اجرا میشود. این برنامهریزی از پیش تعیینشده غریزه است. لاکپشتهای دریایی که در کنار ساحل به دنیا میآیند از لحظه زایش خودبهخود به سمت نور حرکت میکنند و زنبورهای عسل بدون آموزش قبلی همگی از طریق رقصهای خاصی پیام رد و بدل میکنند. لانهسازی و جنگطلبی و دیگر رفتارهای بسیاری از جانوران رفتارهایی غریزی است که برای بقا لازم بودهاست.
اگر بپرسید حیوانات می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و منظور آن نباشد که پیام های معینی را با علامت صدا به یکدیگر منتقل نمایند این پرسش مثبت است ولی اگر منظور این باشد که می توانند با هم گفتگو کنند جواب آن منفی است حتی در میان انسان ها تمام ارتباطات با حرف نیست ما برای بیان خشم راه هایی داریم مثل: بالا انداختن شانه، تکان دادن و حرکت سر که همه نوعی وسیله ارتباط می باشند.
بسیاری از حیوانات نیز برای همین کار سر و صدا راه می اندازند، وقتی یک مرغ مادر صدای بلندی در می آورد یا خود را روی زمین می کشد تمام جوجه هایش می فهمند که این علامت خطر می باشد یا وقتی اسبی شیهه می کشد و پا به زمین می زند دیگر اسب ها منظور او را می فهمند. حیوانات نیز مانند انسان ها می توانند با یکدیگر ارتباط رقرار کنند ولی نمی توانند مانند انسان ها از حق خود دفاع کنند پس دفاع از حقوق حیوانات و جانوران به گردن ما انسان ها می افتد.
فهرست
آیا میتوانیم جانوران را درک کنیم
غرایز مربوط به بقا
تعرض
معاشقه
مراقبت مادرانه – پدرانه
زندگی روزمره
زندگی و آموزش