- موجودی: موجود
- مدل: 194305- 14/5
- وزن: 0.40kg
جنگی که بود
نویسنده: کاوه بهمن
ناشر: صریر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 205
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ : 1
کیفیت : درحد نو ؛ عطف کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
«جنگی که بود» داستان اعضای یک خانواده در آغاز جنگ تحمیلی در خرمشهر را روایت میکند.
"حبیب بود که گفت برویم سینما." و این نشاندهندهی امنیت جانی است گویا جنگی وجود ندارد و یا اوضاع پس از جنگ است. اما داستان که پیش میرود مشخص میشود که داستان، داستان زندگی دو جانباز به نامهای رضا و حبیب است.
موضوع رمان، به روزهای آغازین جنگ برمیگردد؛ روزهایی که دشمن خرمشهر را به محاصره درآورده و شهر با وجود مقاومت مردمی، در حال سقوط است. کاوه بهمن با دستمایه قرار دادن چنین ایام پرالتهابی، اعضای یک خانواده را محور قصه خود قرار میدهد؛ خانوادهای که در آن، مادر به شهادت رسیده است؛ از پدر که در آغاز حمله دشمن مفقود شده، خبری نیست و خواهر و برادری که تصمیم گرفتهاند در شهر بمانند و مقاومت کنند. زهرا و رضا مظهر دو نوجوان مقاوم در حماسه هشت سال دفاع مقدس هستند که به کمک رزمندهها شتافتهاند.
رضا هردو چشم خود را در جبهه از دست داده است و حبیب هردو پایش را، در ادامه داستان، رضا به یاد دوران کودکیش میافتد؛ مرگ مادر، گم شدن خواهر و پدرش را هنگام حمله عراقیها به خرمشهر به یاد میآورد. در ابتدا خواننده به اشتباه گمان میبرد که حبیب مورد توجه نویسنده است و گذشته او بازآفرینی میشود. در صورتی که پس از به پایان رسیدن فصل اول مشخص میشود که رضا و گذشتهاش، محور اصلی شکلدهنده حوادث داستانی است.
رضا، مقاومت مردم و مسلح شدن آنها را در تلاش برای دفاع از کشورشان به خاطر میآورد. حالا، پس از جنگ، رضا به دنبال خواهرش زهرا به تهران آمده است. و در این حین قبر پدرش را مییابد. تمیز بودن قبر پدر، امیدی تازه را در دل رضا میتاباند. رضا بالاخره خواهرش زهرا را در سر قبر پدر مییابد و شور و شعف آنها از پیدا کردن یکدیگر و عظمت این لحظات، رزمنده دیگری را که در قبرستان است متحول میکند و باعث میشود تا او هم به سوی خانوادهاش بازگردد.