- موجودی: موجود
- مدل: 194729 - 66/2
- وزن: 0.30kg
جنگ هسته ای
نویسنده: برتراند راسل
مترجم : فریدون حاجتی
ناشر: اکباتان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 124
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
جنگ در طی تاریخ یکی از زوایای حیات و زندگی انسان بوده و تاریخ هر ملت و قومی، از پیروزیها و شکستها پر است. پیشرفت دانش و اطلاعات آدمی هم در اختیار این بخش از زندگی بشر قرار گرفت و منجر به تکامل ابزار جنگی شد. در زمانهای خیلی دور پیروزی با زور و جنگاوری و شوالیهگری اعمال میشد، اما با تکامل سلاحها و اختراع وسایل جنگی جدید، فرصتی ایجاد شد تا دولت و حکومتها از فاصلههای دور نیز به مواضع دشمن حمله کنند و کمکم نظام اخلاقی سربازان جنگ نیز تغییر کند. اوج این تکامل، اختراع و تولید سلاح هستهای است.
قدرت تخریبی بسیار بالا و تأثیرات جانبی این سلاح که گاهی تا سالیان طولانی پابرجاست، حقوقدانان، اندیشمندان و دولتها را وادار کرد تا جهت ممنوعیت استفاده و از بین رفتن این سلاح تلاش کنند. از طرف دیگر، اصل و اساس سیستم دفاعی قدرتهای هستهای به خصوص در جنگ سرد را تئوری بازدارندگی هستهای تشکیل میداد و دولتهای بسیاری که سلاح هستهای نداشتند نیز در حمایت دو جبههی سیاسی هستهای قرار داشتند.
از این رو در طول 50 سالی که از زمان استفاده از سلاح هستهای سپری میشود، حقوق بینالملل با دو دیدگاه و گرایش روبهرو بوده است. از یک طرف دولتهای دارای سلاح هستهای تلاش میکردند تا با توسل جستن به بعضی از اصول حقوق بینالملل و همین طور ادعای وجود خلأ حقوقی، استفاده از این سلاح را مشروعیت بخشیده و توجیه کنند و از طرف دیگر بعضی از دولتها، میکوشیدند تا با بهرهمندی از قوانین بینالملل، استفاده از آن را مغایر این حقوق جلوه دهند....
برتراند راسل، یکی از فیلسوفان پیشتاز قرن بیستم محسوب میشود و «جنبش مخالفت با آرمانگرایی» را در اوایل قرن بیستم رهبری میکرد. از وی، به همراه گوتلوب فرگه و لودویگ ویتگنشتاین، به عنوان بنیانگذاران فلسفهٔ تحلیلی یاد میگردد.
برتراند راسل، یک فعال ضد جنگ و نیز مخالف امپریالیسم بود که به دلیل عقاید صلحطلبانهاش در طول جنگ جهانی اول، از دانشگاه اخراج شد و به زندان افتاد. او مخالف آدولف هیتلر، منتقد تمامیتخواهی استالین، معترض درگیری آمریکا در جنگ ویتنام و همچنین از حامیان خلع سلاح هستهای بود.
وی در سال ۱۹۵۰، به پاس «آثار متعدد در حمایت از نوعدوستی و آزادی اندیشه»، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات گردید.علاوه بر ریاضیات، بخش مهمی از شهرت برتراند راسل به سبب نظریاتش در زمینه فلسفه تحلیلی است. راسل از پایهگذاران منطق جدید و بنیانگذاران اصلی فلسفه تحلیلی بهشمار میرود.