- موجودی: موجود
- مدل: 203968 - 99/2
- وزن: 0.30kg
جنس ضعیف
نویسنده: اوریانا فالاچی
مترجم: ویدا مشفق
ناشر: صفی علیشاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ صفحه اول افتادگی و نوشته دارد ؛ جلد با سلفون جلد شده
مروری بر کتاب
گزارشی از وضعیت زنان در جهان
این کتاب از نخستین آثار فالاچی است و نسخه اصلی آن در سال ۱۹۶۱ میلادی چاپ شده است.فالاچی در این کتاب، گزارشی از سفرهای خود به نقاط مختلف جهان و وضعیت زنان آن سرزمین را شرح میدهد. برخی نیز اعتقاد دارند نثر او در این کتاب، بیشتر از گزارش مطبوعاتی به «خاطرهنگاری» شبیه است.ترجمه لغتبهلغت عنوان اصلی این کتاب عبارت «جنس بیفایده» یا «جنس بیمصرف» را به دست میدهد؛ اما مترجم و ناشر تصمیم گرفتهاند روی جلد نسخه فارسی از عنوان «جنس ضعیف» استفاده کنند.
تابستون بود... مدیر روزنامه ازم پرسید:
حاضری یه سفر به دور دنیا بری و از چند تا کشور شرقی گزارش بگیری؟
گفتم: آره... اما درباره ی چی باید گزارش بویسم؟
درباره ی وضعیت زنان اون جا...
بعدش اضافه کرد باید منتظر رسیدن زمستان بمونم تا بارونا و سیلای فصلی کشورای شرقی تموم بشن... همیشه سعی می کردم تا اون جا که می شه درباره ی زنان و چیزایی که به اونا مربوطه چیزی ننویسم...
همانطور که از نام کتاب میتوان فهمید، کتاب گزارشی از زنان کشورهای مختلف جهان است. دوستداران كتاب و علاقهمندان به مطبوعات با نام اوريانا فالاچي و سبک و سیاق نوشتارياش آشنا هستند. نوع نگارش مستندگونه و ترجمهي روان و مناسب كتاب باعث ميشود تا خواننده ارتباط خوبي با جنس ضعيف برقرار كند. داستانِ نوشتن اين كتاب از تابستاني شروع ميشود كه مدير روزنامهاي كه فالاچي در آن مشغول به كار بود، از او ميپرسد: «حاضري يك سفر به دور دنيا بروي و از چند كشور شرقي دربارهي وضعيت زنانشان گزارش تهيه كني؟» او كه آمادهي سفر به مكانهاي دور و پرحاشيه بود، موافقت خود را اعلام نمود و در زمستان همان سال سفر دور دنياياش را از پاكستان شروع كرد.
فالاچي از پاكستان به هند، اندونزی، هنگکنگ، ژاپن و هاوایی ميرود و درنهايت به امريكا ميرسد و در تمام اين كشورها دنبال جواب اين سوال بود كه اين زنان در اين كشورها چه جايگاه و نقشي دارند؟ برخلاف تصوري كه ممكن است نام اين كتاب در ذهن مخاطب ايجاد ميكند، كتاب جنس ضعيف ارتباطي با بيانيههاي فمنیسم ندارد و فقط وضعيت گروهي از زنان جهان را كه بهعنوان جنس دوم در جامعهي خود شناخته ميشوند، بررسي ميكند.
فالاچي در اين كتاب علاوه بر زیر ذرهبین گذاشتن زندگی زنان در این کشورها، به رنجهاي زنان، باورهای غلط و سنتهای پوسیده و تنیده شده در این جوامع هم توجه كرده است. نكتهي جالب اين كتاب اين است كه اين مشاهدات فالاچي فقط منوط به كشورهاي توسعهنيافته نيست و در كشورهايي مانند ژاپن و امريكا هم سنتها و باورهاي آزاردهندهي بسياري براي زنان وجود دارد.