دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

جنبش افریقا - آسیایی ؛ سلفون

جنبش آفریقا - آسیایی

نویسنده: ب - پطرس غالی , سیمون دریفوس
مترجم: فرج الله ناصری
ناشر: فرمند
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 263
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1349 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

کنفرانس باندونگ که کنفرانس آسیایی-آفریقایی و کنفرانس آفریقا و آسیا نیز نامیده شده همایش بزرگی بود در سال ۱۹۵۵ میلادی که با شرکت ۲۹ کشور جهان در باندونگ اندونزی انجام شد. بیشتر کشورهای شرکت‌کننده کشورهایی تازه‌استقلال‌یافته بودند و اهداف این همایش، پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان آسیا و آفریقا و ضدیت با استعمارگرایی و هم‌چنین استعمار نو توسط ایالات متحده و شوروی بود.

کنفرانس باندونگ از ۱۸ تا ۲۴ آوریل ۱۹۵۵ برگزار شد و سران بیش از نیمی از جمعیت کره زمین در آن شرکت داشتند. کنفرانس باندونگ نخستین تلاش برای ایجاد همگرایی میان کشورهایی که بعدها به جنبش غیرمتعدها معروف شدند به‌شمار می‌آید. برگزارکنندگان این همایش کشورهای اندونزی، برمه، پاکستان، سیلان و هند بودند و هماهنگ‌کننده آن روسلان عبدالغنی، دبیرکل وزرات امور خارجه اندونزی بود. جواهر لعل نهرو از هند، سوکارنو از اندونزی، جمال عبدالناصر از مصر، و چوئن لای از چین از جمله شخصیت‌هایی بودند که در این همایش حضور داشتند....

پطروس غالی در 14 نوامبر 1922 در خانواده ای قبطی (مسیحیان مصر) در قاهره دیده به جان گشود. پدربزرگ او پطرس پاشا غالی از ۱۹۰۸ تا ۱۹۱۰ نخست‌وزیر مصر بود.وی تحصیلات خود را در دانشگاه های مصر و پاریس ادامه داد. سپس برای تحصیل در رشه روابط بین الملل به دانشگاه كلمبیای نیویورك رفت و در سال 1977 همزمان با ریاست جمهوری انور السادات عهده دار وزارت خارجه مصر شد.

پطروس غالی دیپلماتی كه به انعقاد توافق های سازش میان رژیم صهیونیستی و مصر كمك كرد از ژانویه 1992 تا دسامبر 1996 بر كرسی دبیركلی سازمان ملل تكیه زد. وی نخستین دبیركل آفریقایی و عرب سازمان ملل بود.وی پس از دبیركلی سازمان ملل از سال های 1998 تا 2002 به عنوان دبیركل سازمان كشورهای فرانسوی زبان (فرانكوفونی) خدمت كرد.

پطروس غالی در سال 2004 به ریاست شورای حقوق بشر مصر در دوره ریاست جمهوری حسنی مبارك منصوب شد. به نوشته گاردین، اختلاف نظرهای مكرر پطروس غالی با آمریكا باعث شد كه مادلین آلبرایت سفیر وقت آمریكا در سازمان ملل و بیل كلینتون رییس جمهوری سابق این كشور با دوره دوم دبیركلی وی مخالفت كنند و كوفی عنان جایگزین وی شود.

شخصیت مستقل، قدرتمند و مصمم پطروس غالی و اختلاف نظرهایش با مقام های آمریكایی باعث جبهه گیری واشنگتن علیه وی شد. بر اساس گزارش این روزنامه انگلیسی، از سوابق درخشان وی در دوره ریاستش بر سازمان ملل می توان به سازماندهی موثر كمك رسانی به مناطق قحطی زده در منطقه شاخ آفریقا و حمایت از نیروهای صلحبان اشاره كرد.
هرچند منتقدان وی می گویند عدم مداخله سازمان ملل برای پایان دادن به نسل كشی سال 1994 روآندا و جنگ داخلی آنگولا در دهه 1990 از سوابق منفی پطروس غالی محسوب می شود.

علاوه بر این، در دوران دبیركلی وی صرب ها به قتل عام مسلمانان پرداختند و او نتوانست به این بحران پایان دهد. گاردین افزود: پطروس غالی پس از فراغت از سمت دبیركلی سازمان ملل در زندگینامه اش از وزارت خارجه آمریكا به حقارت یاد كرد و نوشت: من كه اهل كشوری در حال توسعه بودم در زمینه حقوق بین الملل و دیپلماسی آموزش های زیادی دیده بود، و به اشتباه تصور می كردم كه قدرت های بزرگ به ویژه آمریكا نیز نمایندگان خود را در زمینه دیپلماسی كاملا آموزش می دهند و ارزش های دیپلماتیك را پذیرفته اند. غافل از این كه امپراتوری رم و آمریكا هیچ كدام نیازی به دیپلماسی نداشتند.

پطروس غالی علاوه بر مهارت های دیپلماتیكش، یك اندیشمند، نویسنده و استاد دانشگاه نیز بود. او تا سال‌های دبیركلی خود بر سازمان ملل 25 جلد كتاب به رشته تحریر درآورده بود و كتابداران كتابخانه‌های معتبر جهان، اساتید دانشگاه و محققان غربی او را به خوبی می شناسند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات