- موجودی: موجود
- مدل: 183038 - 102/4
- وزن: 0.20kg
جمعیت و جمعیت شناسی
مترجم: حبیب الله زنجانی
ناشر: مرکز نشر دانشگاهی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 115
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
دایره المعارف لاروس
رشته جمعیت شناسی یکی از شاخه های علوم اجتماعی است که به مطالعه جمعیت های انسانی از نقطه نظر ساختار ، اندازه و تغییراتی که ارتباط متقابل سه عامل زاد و ولد، مرگ و میر و مهاجرت بر جمعیت به وجود می آورند می پردازد. این سه مؤلفه موضوعات اصلی و هسته اصلی جمعیت شناسی هستند، که به طور مشترک کار ثبات یا تغییر جمعیت را به عهده دارند. افزون بر این وضعیت و تغییرات این مؤلفهها دارای پیآمدهای جمعیتی ، اجتماعی و اقتصادی هستند که همواره مورد توجه حوزههای پژوهشی علوم اجتماعی و سیاستگذاری اجتماعی- اقتصادی بوده است.
بنابراین می توان گفت که جمعیتشناسی مطالعه علمی ، توصیف و تحلیل آماری ترکیب و حرکات جمعیتهای انسانی ، بررسی سیاستهای جمعیتی و روابط متقابلی است که بین پدیدههای جمعیتی و عوامل اقتصادی- اجتماعی و زیستی وجود دارد. جمعیت شناسان در مطالعه چنین پدیده هایی عموما از داده های سرشماری، پیمایشات نمونه گیری و مدل های آماری استفاده میکنند.
ماهیت میان رشته ای جمعیت شناسی، این علم را با رشته های متعدد دیگری از جمله جامعه شناسی، اقتصاد، تاریخ، بهداشت، اکولوژی، جغرافیا، مردم شناسی، زیست شناسی، ژنتیک و اپیدمیولوژی مرتبط می سازد؛ با این وجود در اکثر دانشگاه ها و مراکز آموزشی سراسر دنیا، دانشکدههای علوم اجتماعی و اقتصادی ارائه دهنده ی این رشته هستند. در
ایران نیز پس از تاسیس دانشکده علوم اجتماعی در سال ۱۳۵۱، گروه آموزشی جمعیت شناسی تاسیس و در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرفت. تا قبل از انقلاب در ۸ دوره، دانشجوی کارشناسی جمعیت شناسی پذیرفته شد. بعد از ادغام رشته های دانشکده و ایجاد رشته علوم اجتماعی (با گرایش های متفاوت)، آموزش جمعیت شناسی به عنوان یک رشته مستقل در دوره کارشناسی متوقف شد.
فهرست
1. جمعیت انسانی
2. جمعیت شناسی
3. ولادت و باروری
4. ازدواج و طلاق
5. مرگ و میر
6. سالخوردگی جمعیت
7. مهاجرتها