- موجودی: موجود
- مدل: 172573 - 55/6
- وزن: 0.20kg
جلال آل احمد در آیینه زمان
نویسنده: صدیقه اکبری
مقدمه: رضا شعبانی
ناشر: واژه آرا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 196
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
در غمین روزهای بعد از شهریور بیست که اشغال ایران توسط متفقین خون میهن پرستان را به جوش و قلب آزادی خواهان را به خروش آورده بود ، جلال آل احمد با سری پرشور و به امید آزادی میهن از چنگال بی گانگان به صحنه سیاست گام نهاد و آن شور جوانی و شوق آزادی خواهی ، اورا به کژ راهه یی کشاند که بسیار یلان و اندیشه ورزان را پیش از او به دام افکنده بود. اما جلال شجاعت آن را داشت که باز گردد نیمه راه خطا و راه جوید به قلب مردمی که صادقانه و فارغ از گرایش های چپ و راست ، آزادی میهن را طلب می کردند....
کتاب حاضر به زندگی نویسندهای اختصاص دارد که در خلال عمری کوتاه (1348-1302 ش) توانست تعداد قابل توجهی داستان بنویسد و با اختیار سبک خاصی در نویسندگی، جایگاهی برای خود در تاریخ ادب معاصر ایران به دست آورد. نگارنده در کتاب خواسته است به شواهد روشنی از زندگی آل احمد دست بیابد و آن را به عنوان مظهری از تحولات روحی و فکری ایرانیان در نیمقرن اخیر، در معرض دید و ارزیابی خواستاران خویش قرار دهد. در کتاب در شش فصل جنبههای مختلف زندگی و شخصیت آل احمد بررسی میشود.
در فصل نخست، سالشماری از زندگی وی و مروری بر فعالیتهای اجتماعی ایشان در احزابی چون حزب توده، حزب زحمتکشان ایران، نیروی سوم و دیگر مبارزات سیاسی تا کنارهگیری و انزوای آل احمد ذکر میگردد. در فصل دوم به دیدگاهها، اندیشهها و نگرش آل احمد در مقاطع مختلف زندگی اشاره میشود. فصل بعد به تحلیل آثار تالیفی ایشان اختصاص دارد.
کتابشناسی آثار آل احمد شامل داستان، مقاله، ترجمه، خاطرات و نامهها از دیگر مطالب این فصل به شمار میرود. در فصل چهارم فعالیتهای آل احمد در حوزههای مردمشناسی، ادبیات ملتزم و ترجمهی آثار ارزیابی و در فصل پنجم نظریات دیگرانی چون شمس آل احمد، محمود دولتآبادی، ادارهی ساواک و... دربارهی جلال مطرح میشود. فصل پایانی نیز به تعاریف روشنفکر و انواع آن و رابطهی آل احمد باجریان روشنفکری و همچنین مرگ این نویسنده اختصاص دارد.