- موجودی: موجود
- مدل: 190813 - 53/5
- وزن: 0.30kg
جغرافیای اقتصادی کشورهای رو به رشد
نویسنده: ک. اسپیدچنکو
مترجم: جلال علوی نیا , امیرحسین رضوانی
ناشر: حقیقت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 110
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
تحلیلی از اوضاع اقتصادی رو به رشد و چگونگی تعامل آنان با امپریالیسم و قدرت های اقتصادی
تاریخچه جغرافیای اقتصادی تحت تأثیر دیدگاههای مختلفی بهویژه دیدگاههای علم اقتصاد و جغرافیا بودهاست. قدیمیترین متون درباره جغرافیا را میتوان به استرابون جغرافیدان یونانی نسبت داد که حدود ۲۰۰۰ سال پیش نوشته شدهاست. همزمان با توسعه دانش نقشهنگاری، جغرافیدانان بسیاری از جنبههای دانش جغرافیا را گسترش دادند.
در سدههای اخیر نقشههای تولید شده توسط کشورهای اروپایی موقعیت منابع و معادن سرزمینهای واقع در قارههای آمریکا، آفریقا و آسیا را مشخص نمود. نخستین سفرنامهها دارای توصیفات گوناگونی از مردم بومی، آب و هوا، مناظر و چشماندازها و تولیدات مناطق مختلف بود. این کار باعث تشویق الگوهای توسعه تجارت قارهای شد و عصر مرکانتیلیسم را هدایت و رهبری نمود.
جنگ جهانی دوم باعث افزایش آگاهیهای جغرافیایی شد و برنامه بازسازی اقتصادی پس از جنگ باعث توسعه جغرافیای اقتصادی بهعنوان یک رشته علمی گردید. در زمان محبوبیت نظریه جبر جغرافیایی، الزورت هانتینگتن و نظریه جبر اقلیمی او که بعدها مورد انتقاد قرار گرفت، بر رشته جغرافیای اقتصادی اثری مشخص گذاشت.
نظریهپردازانی مانند یوهان هاینریش فن تونن و آلفرد وبر به بیان نظریات خود درباره توزیع و پراکندگی اقتصاد بر اساس موقعیت و مکان پرداختند. نظریه مکانمرکزی والتر کریستالر نیز از دیدگاههای مهم محسوب میشد.