- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 194885 - 18/1
- وزن: 1.30kg
جشن نامه هانری کربن
نویسنده: سید حسین نصر
ناشر: موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل (دانشگاه تهران)
زبان کتاب: فارسی - فرانسه - انگلیسی
تعداد صفحه: 900
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
به زبان های انگلیسی - فرانسه - فارسی
هانری کوربن فیلسوف، شرقشناس، ایرانشناس و اسلامشناس و شیعهشناس فرانسوی و استاد دانشگاه سوربن پاریس بودهاست. او بخشی از عمر خود را در ایران و خاورمیانه زندگی کرد.
وی از شاگردان فیلسوفان بزرگی از جمله ادموند هوسرل، ارنست کاسیرر، امیل بریه، اتین ژیلسون و لویی ماسینیون بودهاست. همچنین او نخستین مترجم آثار مارتین هایدگر به فرانسوی است. همچنین بر زبانهای آلمانی، عربی، سانسکریت مسلط بودهاست.به طوری که در جشن نامه هانری کربن آمده است، وی در سال 1903 در شهر پاریس قدم به عرصه هستی نهاد و ازبدایت صباوت در محیط دینی خود پرورش یافت و پس از گذرانیدن مقدمات تحصیلی در سال 1925 به دریافت لیسانس در فلسفه در دانشگاه سوربن توفیق یافت و در سال 1928 دیبپلم مدرسه تتبعات علیه ی آن دانشگاه را گرفت و در سال 1929 دیپلم مدرسه ی السنه شرقیه ی پاریس را به دست آورد و علاوه بر تسلط کامل بر فلسفه ی غربی و زبان های کلاسیک اروپایی با عربی و فارسی نیز کاملاً آشنا شد و حتی زبان پهلوی را نیز فرا گرفت.و در مکتب استاد بزرگ اتین ژیلسون روش تفسیر افکار فلسفی را مبتنی بر یک متن دقیق که اتفاقاً همان روش حکمای الهی اسلامی است آموخت، و در پدیدارشناسی تبحر یافت.
اما آنچه او را از فلسفه های اروپایی مستغنی ساخت و زبونی و نقص و محدودیت این فلسفه ها را در مقابل حکمت حقیقی که در تمدن اسلامی و به ویژه در ایران طی قرنها از نسل به نسل انتقال یافته بود، نمایان ساخت، ورود کربن به عالم فکری و معنوی اسلام و مخصوصا تشیع بود. در همان دوران دانشجویی به تلمذ در محضر لویی ماسینیون اسلام شناس بزرگ فرانسوی نیز اشتغال ورزید و با هدایت او با تصوف و تشیع و فلسفه اسلامی آشنا شد.
نخستین مقاله ی او که در نشریه ی بررسی های فلسفی در پاریس چاپ شده، درباره ی مردم شناسی فلسفی مبتنی بریکی از آثار فارسی ؛ سهرودی بود و نخستین اثر مستقل به زبان فرانسوی راجع به این حکیم، توسط کربن در 1939 ذیل عنوان ؛ سهروردی مؤسس حکمت اشراق به چاپ رسید. اتفاقی نیست بلکه تمثیلی است از مقامی که شیخ اشراق در حیات فکری کربن در اولین دوران فعالیت او تا آخر عمرش داشته است.
در قسمت فارسی این جشننامه ابتدا در مقدمه زندگی و آثار و افکار استاد هانری کربن به قلم سیدحسین نصر آورده شده و در ادامه شش نوشتار از محمدتقی دانشپژوه، سیدجعفر سجادی، مهدی محقق، علی شیخالاسلامی، جواد مصلح و ایرج افشار در تصحیح متون و رسالات آورده شده است.
هانری کربن برجستهترین مفسر غربی حکمت معنوی ایران و فلسفه اسلامی این سرزمین است که در روز چهارم آوریل 1903 در شهر پاریس دیده به جهان گشود. وی در سال 1946 به عنوان رئیس بخش ایرانشناسی مؤسسه ایران و فرانسه در تهران انتخاب شد و او سلسله انتشاراتی با عنوان «مجموعه کتب ایرانی» آغاز کرد. وی در هفتم اکتبر 1978 در پاریس درگذشت.