- موجودی: موجود
- مدل: 202001 - 108/6
- وزن: 1.30kg
جشن نامه ابوالحسن نجفی
به کوشش: امید طبیب زاده
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 726
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ روکش کتاب چروک خوردگی دارد
مروری بر کتاب
تهیه این جشن نامه مطلقا کار ساده ای نبود، اما اغراق نکرده ام اگر بگویم نوشتن این مقدمه برای من حتی از آن هم سخت تر بود. ابتدا تصور می کردم اشکال کار در این است که تمام حرف هایی که مناسب این مقدمه است به بهترین وجه ممکن در چند مقاله آغازین این جشن نامه آمده است.
ابوالحسن نجفی از زبانشناسان و مترجمان معروف ایرانی بود. او بیشتر در زمینهی زبانشناسی، ویرایش، ترجمه و وزن شعر فارسی فعالیت میکرد. او در سال 1308 در نجف متولد شد. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در اصفهان به پایان رساند. مدرک کارشناسی رشتهی زبان فرانسه را از دانشگاه تهران کسب کرد و پس از فارغالتحصیلی به اصفهان بازگشت و مدتی به تدریس در دبیرستان پرداخت.
نجفی برای پایهگذاری انتشارات نیل به تهران برگشت و چندین سال در آنجا مشغول بود. او تصمیم گرفت برای ادامهی تحصیل به فرانسه برود. در دانشگاه سوربن در رشتهی زبانشناسی تحصیل کرد. پیش از آنکه رسالهی دکتری را کامل بنویسد، به ایران بازگشت و به علت فشار کاری هرگز نتوانست آن را تمام کند. نجفی از تأثیرگذارترین مترجمان و زبانشناسان ایرانی است. او بیشتر با ترجمهی فارسی کتاب «خانواده تیبو» و کتابهای «غلط ننویسیم» و «فرهنگ فارسی عامیانه» شناخته میشود و منابع درسی تألیفی او، بهخصوص کتاب «مبانی زبانشناسی»، همچنان در دانشگاهها تدریس میشوند.
امید طبیبزاده زبانشناس است. او معمولاً در زمینهی دستور زبان فارسی فعالیت میکند. طبیبزاده در مقدمهی کتاب جشننامه ابوالحسن نجفی از برخورد خودش با نجفی میگوید. نجفی حتی پیش از انتشار سه اثر معروفش هم در میان جامعهی ادبی از اعتبار بالایی برخوردار بود. طبیبزاده در آن زمان شاگرد نجفی بود و از او وزن شعر میآموخت. او از نجفی درخواست مصاحبه کرد و نجفی سه سال بعد این درخواست را پذیرفت. آن مصاحبه در بخش اولِ کتاب جشننامه موجود است. علاوه بر مصاحبه، این کتاب شامل مقالات و نظرات دیگر بزرگان ادبیات دربارهی ابوالحسن نجفی است.