دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

جدال قدیم و جدید ؛ از نوزایش تا انقلاب فرانسه ؛ زرکوب

جدال قدیم و جدید
درحال حاضر موجود نمی باشد

جدال قدیم و جدید

نویسنده: جواد طباطبایی
ناشر: ثالث
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 651
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1387 
دوره چاپ: 1

کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه روکش کتاب زدگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب

متن کامل

از نوزایش تا انقلاب فرانسه

علم سیاست یعنی شناخت ،اتخاذ تصمیم تخصصی، پیاده سازی بهترین راه و روش برای منافع فردی یاگروهی و جمعی در برابر چالش های احتمالی یا پیشرو و اندیشه سیاسی ، اندیشه ای درباره پدیده های سیاسی است. کتاب جدال قدیم و جدید در یک مقدمه و پنج فصل و یک نتیجه در تلاش است تا این موارد را تشریح کند که اندیشه سیاسی مقایسه ای ،عاملی بسیار کاربردی و دقیق برای یافتن علل عدم پیشرفت ایران در برابر غرب است .

بيشتر نويسندگان تاريخ جنبش مشروطه خواهي در بررسي علل تعطيل و شكست آن، با توجه به ديدگاه هاي شرعي يا عرفي خود، مخالفان را عامل شكست دانسته اند و در نزد هر دو گروه خودكامگي نظام سياسي ايران و توطئه بيگانگان جايگاه ويژه اي دارد. اين ارزيابي را مي توان به بررسي دوره هاي شكست تجدد در ايران نيز تعميم داد. تاريخ ايران، از برآمدن صفويان تا انقلاب اسلامي، بيشتر از آن كه تاريخ توطئه هاي پي در پي باشد، تاريخ بي التفاتي به بحث در مباني است....

در این کتاب نویسنده تلاش میکند تا اندیشه سیاسی غرب را از دوره رنسانس تا امروزبررسی کند و این یک حالت مقدمه دارد تا با تحلیل کامل موضوع را برساند به مسیله اصلی.در واقع مقصود اصلی نویسنده در «جدال قدیم و جدید»به موضوع ایران باز میگردد.به علل فروپاشی ایران یا اینکه چرا ایران از اروپا عقب ماند و چرا سرعت پیشرفت در اروپا با ایران قابل مقایسه نیست.

برای این منظور مسیر نویسنده این گونه است که طی یک خوانش تاریخی حول موضوع اندیشه سیاسی ایران سعی به تشریح این موضوع دارد که چگونه از دوره حمله مغول این اندیشه رو به زوال نهاده است.و در این میان چقدر سنت غیر قابل نقد و تغییر مانده است.

در آغاز هزارۀ سوم میلاد مسیح، امت عیسی مسیح در انتظار آخرالزمان به سر می‌برد و نشانه‌های آن را نیز در همه‌چیز و همه‌جا می‌دید. این انتظار نزدیک به هفت دهه به درازا کشید و از آن‌جا که در آغاز هزارۀ دوم به حساب نادرست تقویم کلیسا سالگرد میلاد عیسای نصرانی بود، گمان بر آن رفت که بازگشت او به هزاره‌ای پس از مصلوب شدن، موکول شده است.

بدین‌سان، سی و سه سال دیگر نیز به انتظار گذشت و با سپری شدن این سال‌های پردرد و رنج انتظار، امت عیسی مسیح چهرۀ دیگری به خود گرفت و انتظار جای خود را به تحولی داد که همۀ عرصه‌های حیات اروپای مسیحی را دگرگون کرد. چنین به نظر می‌رسید که نایرۀ غضب خداوندی فرونشسته و مسیحیان پس از تحمل مصائب و دشواری‌ها با تعمیدی دوباره با نظم عالم آشتی کرده‌اند.

این دگرگونی را می‌توان هم‌چون زمینۀ تحولاتی دانست که تاریخ‌نویسان اخیر از آن به «نوزایش سدۀ دوازدهم» تعبیر کرده‌اند. در فاصله هزارۀ میلاد عیسی مسیح و نخستین دهه‌های سدۀ دوازدهم، در ساختار نظام اجتماعی و اقتصادی کشورهای اروپایی دگرگونی‌هایی اساسی صورت گرفت و هم‌زمان با این دگرگونی‌ها گرایش‌های نوینی نیز در قلمرو اندیشه و سازمان و شیوه‌های آموزش و رویکرد به میراث فرهنگی کهن در پیوند آن با سنت دیانت مسیحی پدید آمد و جریانی از اندیشه‌های نو را به دنبال آورد.

این روند تا انقلاب فرانسه در قرن هجدهم ادامه داشت. در کتاب حاضر جدال سنت و مدرنیته از دوران نوزایش تا انقلاب فرانسه تحلیل گردیده است. به اعتقاد نویسنده برای شناخت سنت و مدرنیسم در کشور ایران، باید نخست این مساله از جنبۀ جهانی بررسی گردد.


فهرست

•    جدال قدما و متاخرين درباره سنت
•    مناقشه متاخران بر سنت
•    سياست در محدوده شريعت
•    انديشه سياسي اصلاح ديني و مخالفان آن
•    نظريه جمهوري خواهي جديد

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات