- موجودی: موجود
- مدل: 195604 - 66/3
- وزن: 0.30kg
جبهه های افتخار
نویسنده: ژان روئو
مترجم: مریم خراسانی
ناشر: چشمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 187
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 2 _ 1
مروری بر کتاب
برنده جایزه گنکور 1990
ژان روئو (1952) یکی از نویسندگان خاص ادبیات فرانسه است. او در دانشگاه ادبیات خوانده و سال ها در اومانیته، لیبراسیون و فرانس پرس روزنامه نگاری و خبرنگاری کرده است. او در سی و هشت سالگی اولین رمانش، جبهه های افتخار را نوشت، در سال 1990. رمانش برنده ی جایزه ی گنکور و به بسیاری زبان ها ترجمه شده است. روئو که سال ها یک کیوسک روزنامه را می گردانده، بعد از این اثر به نویسنده ای تمام وقت تبدیل می شود.
رمان درباره ی چند نسل خانواده ی اوست، از جنگ جهانی اول تا سال 1963. مرگ ها پیوند دهنده ی این خانواده هستند در طول این تاریخ. این رمان با توجه به الاهیات مسیحی نوشته شده و در آن ماجراها چونان تاریخ غیر رسمی خود را به خواننده می نمایانند. و در آن ماجراها چونان تاریخ غیر رسمی خود را به خواننده می نمایانند.
زبان شاعرانه و جملات گاه فخیم، روح ناآرام نویسنده ای را نشان می دهد که از سویی شیفته ی گوستاو فلوبر است و از سویی دوست دار جک کروآک. در سیر روایی رمان ارواح خانواده احضار می شوند و نیم قرن از زندگی یک خانواده ی روستایی رقم می خورد، نیم قرنی که مملو از ماجراست و اتفاق، مرگ ها و تولدها...
جبهههای افتخار دربارهٔ دو مرگ است که در ابتدای سال ۱۹۶۴، پس از مرگ پدر نویسنده، اتفاق میافتد؛ مرگ پدربزرگ مادری، آلفونس بورگو (خیاط قدیمی روستای ریانسه، که نام واقعیاش ریایه است) و یکی از عمههای پدرش، ماری، معلم سابق روستا.
روئو صفحات زیادی به بررسی این دو شخصیت میپردازد. بعد مرگهای دیگری از راه میرسد؛ دو عموی پدرش، ژوزف و امیل، که در جنگ جهانی اول کشته میشوند (عنوان رمان از این موضوع برگرفته شده است) و والدین پدرش، آلین و پییِر، که به فاصلهٔ یک سال از هم میمیرند.
جبهههای افتخار داستانی درباره مرگ و زندگی است. ژان روئو در این کتاب روزگار مردم متوسط الحال جامعه روستایی را توصیف میکند که جنگ و مرگ عزیزان همچون بختکی روی زندگی آنها افتاده است و از این راه نقبی میزند به حیات و مرگ عیسی مسیح .
رمان اشارههای زیادی به مسیحیت، قدیسان و دوران باستان دارد و مضامین زمان، خانواده، جغرافیای منطقهٔ لوآر سفلی، حافظهٔ فردی، خانوادگی و جمعی و جنگ جهانی اول (که فقط در آخرین صفحات به شکلی مستقیم به آن میپردازد) از بنمایههای آن هستند و شاید از این جهت یادآور رمان در جستجوی زمان از دست رفته مارسل پروست است...